Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χταπόδι στιφάδο

ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια μικρά
3 φύλλα δάφνη
4 σκελίδες σκόρδο
200 ml λάδι
Πιπέρι - αλάτι
½ κιλό ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 ξύλο κανέλας
1 μικρό ποτήρι ξίδι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράσε μόνο του το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει στα ζουμιά του με το ξύδι. Καθαρίζεις και πλένεις το χταπόδι καλά. Το κόβεις κομματάκια και το στραγγίζεις. Αφήνεις το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζεις τα  κρεμμύδια. Ρίχνεις και το χταπόδι το τσιγαρίζεις και το σβήνεις με το κρασί . Προσθέτεις τα υπόλοιπα, τις ντομάτες τριμμένες,τα φύλλα της δάφνης, τον πελτέ, τα ξύλα κανέλας, τα σκόρδα και το πιπέρι. Αφήνεις να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτεί το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια