Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χταπόδι στιφάδο

ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια μικρά
3 φύλλα δάφνη
4 σκελίδες σκόρδο
200 ml λάδι
Πιπέρι - αλάτι
½ κιλό ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 ξύλο κανέλας
1 μικρό ποτήρι ξίδι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράσε μόνο του το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει στα ζουμιά του με το ξύδι. Καθαρίζεις και πλένεις το χταπόδι καλά. Το κόβεις κομματάκια και το στραγγίζεις. Αφήνεις το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζεις τα  κρεμμύδια. Ρίχνεις και το χταπόδι το τσιγαρίζεις και το σβήνεις με το κρασί . Προσθέτεις τα υπόλοιπα, τις ντομάτες τριμμένες,τα φύλλα της δάφνης, τον πελτέ, τα ξύλα κανέλας, τα σκόρδα και το πιπέρι. Αφήνεις να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτεί το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...