Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

St. Valentine's Day

Σοκολατάκια καρδιές
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα σοκολατάκια είναι λι θήκες σε σχήμα καρδιάς. Λιώνεις λευκή κουβερτούρα. Ρίχνεις τρούφα και καραμελάκια σε κόκκινο ροζ μωβ χρώμα. Προσθέτεις τη σοκολάτα λιωμένη και αφήνεις να παγώσουν. Η λευκή σοκολάτα αργεί μα παγώσει! Κάνε τα σοκολατάκια απ'την προηγούμενη μέρα!


Συνοδεία για το κρασάκι σας! Κόψε τα τυριά και τα αλλαντικά με τσέρκι καρδιά!


Φράουλες τι άλλο; Λιώνεις λευκή κουβερτούρα, βουτάς την φράουλα μέσα, ακουμπάς σε αντικολλητικό χαρτί να παγώσουν!


Φράουλες vol 2. Χάραξέ τες στα τέσσερα. Πάρε μία έτοιμη κρέμα στιγμής με τη γεύση που θες. Φτιάξε την και γέμισε τις φράουλες!


Φράουλες vol 3. Βούτηξέ τες μεσα σε πραλίνα και αμέσως σε τρούφα! Μπορείς και χρωματιστή! Τοποθέτησε ανάποδα στο πιάτο μη γίνει χαμός και γεμίσετε (καλο;) και τι πιο εύκολο;


Φράουλες vol έχασα το νούμερο! Το ιδιο με πριν απλά, με το μαχαιράκι βγάλε την ψύχα και γέμισε με πραλίνα!


Φρά... Λάθος! Πάστα καρδιά! Πάρε έτοιμο παντεσπάνι ή κέικ (εύκολα και γρήγορα προτείνουμε!) και κοψε με τσέρκι καρδιά. Χτύπα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με λίγη άχνη ζάχαρη. Βάλε πάνω σ ένα παντεσπάνι σκέπασε με άλλο. Λιώσε λίγη σοκολάτα καο ρίξε απο πάνω.
*ΤΙΡ Πάνω στην σαντιγί μπορείς να ρίξεις χοντροκομμένους ξηρους καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα. Στόλισε όπως θέλεις!


Ότι και να φτιάξεις, όπως και το κάνεις η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ναι, είναι μια ευκαιρία για να εκφράσεις την αγάπη σου και τον έρωτά σου για έναν άνθρωπο! Όμως μπορείς να το κάνεις κάθε μέρα! Αναμενόμενο είναι να έχεις ή να κάνεις μια έκπληξη εκείνη τη μέρα, αλλά σκέψου την έκπληξη από το ταίρι σου να του εκφράσεις την αγάπη σου μια τυχαία μέρα! Όταν αγαπάς μια μέρα δεν σου φτάνει να το δείξεις! Χρειάζονται κι άλλες! Πάρα πολλές! Μην μένεις εκεί!



The Crrrispy 🍴

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!