Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακαρόν/Macaron

Τα μακαρόν είναι σαν στολίδια, μικροί γευστικοί θυσαυροί! Έτσι κι εμείς ψάξαμε, βρήκαμε, φτιάξαμε μία από τις πιο εύκολες και απλές συνταγές που βρήκαμε!

Υλικά (26)
60 γρ. ασπράδια αυγών
45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
62 γρ. σκόνη αμυγδάλου*
124 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανιλλίη
1 πρέζα αλάτι
(Χρώματα ζαχαροπλαστικής)

Εκτέλεση
Κοσκίνισε την αμυγδαλόσκονη, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια. Χτύπα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, να γίνουν μαρέγκα! Πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά και συνέχισε το χτύπημα. Όταν η μαρέγκα στέκεται είναι έτοιμη, πρόσθεσε το χρώμα (αν χρησιμοποιήσεις). Με την σπάτουλα ενσωματώνεις τα στερεά υλικά πολύ απαλά, πρσοσθέτοντας τα σταδιακά. Όταν το μείγμα είναι ομοιόμορφο σταμάτα το ανακάτεμα!

Βάλε το μείγμα σε κορνέ και κάνε ροζέτες πάνω σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα μακαρόν θα απλώσουν, όχι βέβαια αρκετά, άφησε μικρά κενά μεταξύ τους! Άφησε τα μακαρόν, περίπου 1 ώρα ώστε να πιάσουν κρούστα στην επιφάνεια! Σ' αυτό το στάδιο, αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις την επιφάνεια των μακαρόν, με πολύχρωμη τρούφα, τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο θες! Ψήσε τα μακαρόν σε καλά προσθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά, στους 160°C. Πρέπει να στεγνώσουν και να παραμένουν γυαλιστερά, χωρίς να αλλάξουν χρώμα! Ξεκόλλα από την λαδόκολλα και βάλε τα σε σχάρα να κρυώσουν καλά! Καλό είναι να τα γεμίσεις μετά από 8 ώρες!

*Βάλε τα αμύγδαλα μέσα σε νεράκι άσε τα να βράσουν πέντε λεπτά! Βγάλε τον καφέ φλοιό. Άσε να κρυώσουν. Στο μούλτι με λίγη ζάχαρη (2 κ.γλ.) κάνε τα σκόνη. Έτοιμη!

*Η γέμιση είναι της αρεσκείας σου! Βάλε ότι θέλεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!