Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακαρόν/Macaron

Τα μακαρόν είναι σαν στολίδια, μικροί γευστικοί θυσαυροί! Έτσι κι εμείς ψάξαμε, βρήκαμε, φτιάξαμε μία από τις πιο εύκολες και απλές συνταγές που βρήκαμε!

Υλικά (26)
60 γρ. ασπράδια αυγών
45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
62 γρ. σκόνη αμυγδάλου*
124 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανιλλίη
1 πρέζα αλάτι
(Χρώματα ζαχαροπλαστικής)

Εκτέλεση
Κοσκίνισε την αμυγδαλόσκονη, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια. Χτύπα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, να γίνουν μαρέγκα! Πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά και συνέχισε το χτύπημα. Όταν η μαρέγκα στέκεται είναι έτοιμη, πρόσθεσε το χρώμα (αν χρησιμοποιήσεις). Με την σπάτουλα ενσωματώνεις τα στερεά υλικά πολύ απαλά, πρσοσθέτοντας τα σταδιακά. Όταν το μείγμα είναι ομοιόμορφο σταμάτα το ανακάτεμα!

Βάλε το μείγμα σε κορνέ και κάνε ροζέτες πάνω σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα μακαρόν θα απλώσουν, όχι βέβαια αρκετά, άφησε μικρά κενά μεταξύ τους! Άφησε τα μακαρόν, περίπου 1 ώρα ώστε να πιάσουν κρούστα στην επιφάνεια! Σ' αυτό το στάδιο, αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις την επιφάνεια των μακαρόν, με πολύχρωμη τρούφα, τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο θες! Ψήσε τα μακαρόν σε καλά προσθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά, στους 160°C. Πρέπει να στεγνώσουν και να παραμένουν γυαλιστερά, χωρίς να αλλάξουν χρώμα! Ξεκόλλα από την λαδόκολλα και βάλε τα σε σχάρα να κρυώσουν καλά! Καλό είναι να τα γεμίσεις μετά από 8 ώρες!

*Βάλε τα αμύγδαλα μέσα σε νεράκι άσε τα να βράσουν πέντε λεπτά! Βγάλε τον καφέ φλοιό. Άσε να κρυώσουν. Στο μούλτι με λίγη ζάχαρη (2 κ.γλ.) κάνε τα σκόνη. Έτοιμη!

*Η γέμιση είναι της αρεσκείας σου! Βάλε ότι θέλεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...