Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπέργκερ σπιτικό!

Μικροί-μεγάλοι λατρεύουμε τα burger! Αλλά τα αποφεύγουμε λόγω των πολλών θερμίδων αλλά και του ανθυγιεινού τους χαρακτήρα. Εδώ έχουμε το τέλειο μπέργκερ χωρίς πολλές θερμίδες, σπιτικό και με όλα τα θρεπτικά στοιχεία! Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και υγιεινά!

Υλικά (για 4 μερίδες)
Μπιφτέκια: ½ kg κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)   
⅓ ματσάκι μαϊντανό
½ κ.γλ. πάπρικα
¼ κ.γλ . ρίγανη
¼ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Burger: 4 ψωμάκια για burger
4 ροδέλες ντομάτα
4 λεπτές ροδέλες κρεμμύδι
4 φέτες γκούντα
3 κουταλιές ελαιόλαδο  
Μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ

Εκτέλεση
Μούσκεψε σε νερό το ψωμί και το στίψε το. Καθάρισε το κρεμμύδι και τρίψε το στον τρίφτη ή στο μούλτι μαζί με τον μαϊντανό και τον δυόσμο! Πλύνε τις τομάτες και τις κόψε σε ροδέλες  Βάλε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδια μαϊντανό-το δυόσμο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το ψωμί, τη σόδα, το ξύδι και το αυγό. Πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζύμωσε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και άφησε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.
Πλάθεις τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε με λίγο λάδι να κάψει και ψήσε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόψε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζεις στο φούρνο για 10 λεπτά στους 170°C.  Αλείφεις κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετείς μια φέτα κρεμμύδι, το μπιφτέκι, κέτσαπ, το τυρί, ντομάτα. Κλείνεις το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού. Για το εφέ κάρφωσε ένα μαχαίρι!

ΤΙΡ
*Αυτά είναι τα υλικά που αρέσουν σε εμένα για ένα μπέργκερ. Βάλε ότι υλικό σου αρέσει! Λάχανο, μαρούλι, τουρσί ότι θέλεις!
*Σόδα και ξύδι βοηθούν το μπιφτέκι να αφρατέψει χωρίς να αλλάξει η γεύση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!