Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπέργκερ σπιτικό!

Μικροί-μεγάλοι λατρεύουμε τα burger! Αλλά τα αποφεύγουμε λόγω των πολλών θερμίδων αλλά και του ανθυγιεινού τους χαρακτήρα. Εδώ έχουμε το τέλειο μπέργκερ χωρίς πολλές θερμίδες, σπιτικό και με όλα τα θρεπτικά στοιχεία! Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και υγιεινά!

Υλικά (για 4 μερίδες)
Μπιφτέκια: ½ kg κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)   
⅓ ματσάκι μαϊντανό
½ κ.γλ. πάπρικα
¼ κ.γλ . ρίγανη
¼ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Burger: 4 ψωμάκια για burger
4 ροδέλες ντομάτα
4 λεπτές ροδέλες κρεμμύδι
4 φέτες γκούντα
3 κουταλιές ελαιόλαδο  
Μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ

Εκτέλεση
Μούσκεψε σε νερό το ψωμί και το στίψε το. Καθάρισε το κρεμμύδι και τρίψε το στον τρίφτη ή στο μούλτι μαζί με τον μαϊντανό και τον δυόσμο! Πλύνε τις τομάτες και τις κόψε σε ροδέλες  Βάλε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδια μαϊντανό-το δυόσμο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το ψωμί, τη σόδα, το ξύδι και το αυγό. Πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζύμωσε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και άφησε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.
Πλάθεις τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε με λίγο λάδι να κάψει και ψήσε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόψε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζεις στο φούρνο για 10 λεπτά στους 170°C.  Αλείφεις κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετείς μια φέτα κρεμμύδι, το μπιφτέκι, κέτσαπ, το τυρί, ντομάτα. Κλείνεις το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού. Για το εφέ κάρφωσε ένα μαχαίρι!

ΤΙΡ
*Αυτά είναι τα υλικά που αρέσουν σε εμένα για ένα μπέργκερ. Βάλε ότι υλικό σου αρέσει! Λάχανο, μαρούλι, τουρσί ότι θέλεις!
*Σόδα και ξύδι βοηθούν το μπιφτέκι να αφρατέψει χωρίς να αλλάξει η γεύση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...