Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπέργκερ σπιτικό!

Μικροί-μεγάλοι λατρεύουμε τα burger! Αλλά τα αποφεύγουμε λόγω των πολλών θερμίδων αλλά και του ανθυγιεινού τους χαρακτήρα. Εδώ έχουμε το τέλειο μπέργκερ χωρίς πολλές θερμίδες, σπιτικό και με όλα τα θρεπτικά στοιχεία! Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και υγιεινά!

Υλικά (για 4 μερίδες)
Μπιφτέκια: ½ kg κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)   
⅓ ματσάκι μαϊντανό
½ κ.γλ. πάπρικα
¼ κ.γλ . ρίγανη
¼ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Burger: 4 ψωμάκια για burger
4 ροδέλες ντομάτα
4 λεπτές ροδέλες κρεμμύδι
4 φέτες γκούντα
3 κουταλιές ελαιόλαδο  
Μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ

Εκτέλεση
Μούσκεψε σε νερό το ψωμί και το στίψε το. Καθάρισε το κρεμμύδι και τρίψε το στον τρίφτη ή στο μούλτι μαζί με τον μαϊντανό και τον δυόσμο! Πλύνε τις τομάτες και τις κόψε σε ροδέλες  Βάλε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδια μαϊντανό-το δυόσμο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το ψωμί, τη σόδα, το ξύδι και το αυγό. Πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζύμωσε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και άφησε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.
Πλάθεις τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε με λίγο λάδι να κάψει και ψήσε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόψε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζεις στο φούρνο για 10 λεπτά στους 170°C.  Αλείφεις κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετείς μια φέτα κρεμμύδι, το μπιφτέκι, κέτσαπ, το τυρί, ντομάτα. Κλείνεις το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού. Για το εφέ κάρφωσε ένα μαχαίρι!

ΤΙΡ
*Αυτά είναι τα υλικά που αρέσουν σε εμένα για ένα μπέργκερ. Βάλε ότι υλικό σου αρέσει! Λάχανο, μαρούλι, τουρσί ότι θέλεις!
*Σόδα και ξύδι βοηθούν το μπιφτέκι να αφρατέψει χωρίς να αλλάξει η γεύση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια