Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί

Μεθυστικό γλυκό...

Υλικά
10 αχλάδια
500 ml κόκκινο γλυκό κρασί
200 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση
Καθάρισε τα αχλάδια και βάλε τα σε μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά! Βάλε να βράζουν σε μέτρια φωτιά χωρίς να κλείσεις με το καπάκι για 10 λεπτά. Έπειτα σκέπασε και άφησε να βράζουν μέχρι να μαλακώσουν καλά! Εξαρτάται από το μέγεθος και το πόσο ώριμα είναι! Σέρβιρε με παγωτό, τριμμένο μπισκότο, γιαούρτι και ότι άλλο θες!

ΤΙΡ
Κράτησε το κρασί για να το συμπληρώσεις σε αλλη γλυκιά συνταγή σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...