Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί

Μεθυστικό γλυκό...

Υλικά
10 αχλάδια
500 ml κόκκινο γλυκό κρασί
200 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση
Καθάρισε τα αχλάδια και βάλε τα σε μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά! Βάλε να βράζουν σε μέτρια φωτιά χωρίς να κλείσεις με το καπάκι για 10 λεπτά. Έπειτα σκέπασε και άφησε να βράζουν μέχρι να μαλακώσουν καλά! Εξαρτάται από το μέγεθος και το πόσο ώριμα είναι! Σέρβιρε με παγωτό, τριμμένο μπισκότο, γιαούρτι και ότι άλλο θες!

ΤΙΡ
Κράτησε το κρασί για να το συμπληρώσεις σε αλλη γλυκιά συνταγή σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια