Η μηλόπιτα σε όλες τις εκδοχές της μας αρέσει. Αυτή είναι ιδιαίτερη! Με μπισκοτένια επιφάνεια και πλούσια γέμιση μήλου με καρύδια! Απο τις πολύ εύκολες και απλές συνταγές για μηλόπιτα!
Υλικά
5 κόκκινα μήλα
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο (απο το ψυγείο)
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ. γλ. κανέλα
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Ξεφλούδισε τα μήλα τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνεις σε ένα βαθύ πυρέξ πασπαλίζεις με τα καρύδια, την κανέλα, το κονιάκ και τα αφήνεις να περιμένουν. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνεις το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύεις με το χέρι. Στη συνέχεια κόβεις το βούτυρο σε κύβους και το ρίχνεις στο μπολ, ρίχνεις λίγη κανέλα κι εδώ και ζυμώνεις με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να γίνει μια "ψιχουλιαστή" ζύμη. Στη συνέχεια καλύπτεις το πυρέξ με τη ζύμη χωρίς να την πιέσεις. Ψήνεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να δεις την επιφάνεια της ζύμης μας να παίρνει χρυσό χρώμα!
ΤΙΡ
*Το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο για να μην γίνει ένα με το αλεύρι.
*Κάνε παραλλαγές με τα φρούτα και να πρόσθεσε αχλάδια, ή φρούτα του δάσους ή ακόμα να προσθέσετε και σταφίδες ή αμύγδαλα
*Η Apple Crumble ταιριάζει με παγωτό βανίλια ή κρέμα βανίλια.
*Το Crumble μπορείς να το σερβίρεις και ως βάση σε άλλο γλυκό ή φρούτο ψημένο ή βρασμένο μαζί με παγωτό. Ουσιαστικά η όψη του είναι σαν τριμμένο μπισκότο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου