Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Apple Crumble

Η μηλόπιτα σε όλες τις εκδοχές της μας αρέσει. Αυτή είναι ιδιαίτερη! Με μπισκοτένια επιφάνεια και πλούσια γέμιση μήλου με καρύδια! Απο τις πολύ εύκολες και απλές συνταγές για μηλόπιτα!

Υλικά
5 κόκκινα μήλα
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο (απο το ψυγείο)
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ. γλ. κανέλα
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Ξεφλούδισε τα μήλα τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνεις σε ένα βαθύ πυρέξ πασπαλίζεις με τα καρύδια, την κανέλα, το κονιάκ και τα αφήνεις να περιμένουν. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνεις το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύεις με το χέρι. Στη συνέχεια κόβεις το βούτυρο σε κύβους και το ρίχνεις στο μπολ, ρίχνεις λίγη κανέλα κι εδώ και ζυμώνεις με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να γίνει μια "ψιχουλιαστή" ζύμη. Στη συνέχεια καλύπτεις το πυρέξ με τη ζύμη χωρίς να την πιέσεις. Ψήνεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να δεις την επιφάνεια της ζύμης μας να παίρνει  χρυσό χρώμα!

ΤΙΡ
*Το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο για να μην γίνει ένα με το αλεύρι.
*Κάνε παραλλαγές με τα φρούτα και να πρόσθεσε αχλάδια, ή φρούτα του δάσους ή ακόμα να προσθέσετε και σταφίδες ή αμύγδαλα
*Η Apple Crumble ταιριάζει με παγωτό  βανίλια ή κρέμα βανίλια.
*Το Crumble μπορείς να το σερβίρεις και ως βάση σε άλλο γλυκό ή φρούτο ψημένο ή βρασμένο μαζί με παγωτό. Ουσιαστικά η όψη του είναι σαν τριμμένο μπισκότο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια