Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τιραμισού/Tiramisù

Πολύ βασικό η κρέμα είναι χωρίς αυγά!

Υλικά:
4 ποτήρια του κρασιού
2 (400γρ.) κουτιά τυρί κρέμα
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κ.γ. καφές νες
3 κ.γ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 ποτήρι νερό
6 μπισκότα σαβαγιάρ
4 κ.γ. κακάο άγλυκο

Εκτέλεση:
Φτιάξε τον καφέ με το μισό ποτήρι νερό, το νες και τη ζάχαρη και στο τέλος πρόσθεσε το κονιάκ. Χτύπα το τυρί με το ζαχαρουχο μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Το αφήνεις στην άκρη. Σπάσε τα σαβαγιάρ στη μέση. Πάρε τρία κομμάτια κι αφου τα βούτηξε ελάχιστα στον καφέ μας και τοποθέτησε μέσα στο ποτήρι. Βάλε λίγη κρέμα και πασπαλίσε με κακάο. Βάλε πάλι σαβαγιάρ, κρέμα και κακάο! Επαναλάβε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 ποτήρια. Βάλε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...