Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τιραμισού/Tiramisù

Πολύ βασικό η κρέμα είναι χωρίς αυγά!

Υλικά:
4 ποτήρια του κρασιού
2 (400γρ.) κουτιά τυρί κρέμα
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κ.γ. καφές νες
3 κ.γ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 ποτήρι νερό
6 μπισκότα σαβαγιάρ
4 κ.γ. κακάο άγλυκο

Εκτέλεση:
Φτιάξε τον καφέ με το μισό ποτήρι νερό, το νες και τη ζάχαρη και στο τέλος πρόσθεσε το κονιάκ. Χτύπα το τυρί με το ζαχαρουχο μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Το αφήνεις στην άκρη. Σπάσε τα σαβαγιάρ στη μέση. Πάρε τρία κομμάτια κι αφου τα βούτηξε ελάχιστα στον καφέ μας και τοποθέτησε μέσα στο ποτήρι. Βάλε λίγη κρέμα και πασπαλίσε με κακάο. Βάλε πάλι σαβαγιάρ, κρέμα και κακάο! Επαναλάβε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 ποτήρια. Βάλε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια