Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεμονοταρτάκια με σοκολατένια καρδιά

Ξινούτσικη βελούδινη κρέμα λεμονιού με καρδιά πραλίνας και τραγανή βάση με μπισκότο και σοκολατάκια! Εύκολο γλυκό με απλά υλικά!!! Ο συνδυασμός της κρέμας λεμονιού με την γλυκιά πραλίνα είναι υπέροχος και θα τον λατρέψεις! Απλό γλυκό κι εργένικο!

Υλικά (9 μερίδες)
Βάση: 1 πακέτο πτι μπερ
5 σοκολατάκια (της αρεσκείας σου)
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
Κρέμα: 1 κρέμα στιγμής βανίλια
2 φλ. γάλα κρύο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
Για την σοκολατένια καρδιά αρκεί μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα σε κάθε βάση.

Εκτέλεση
Στο μούλτι τρίβεις τα μπισκότα με τα σοκολατάκια και αναμειγνύεις καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη. Βάζεις από τρεις κουταλιές της σούπας ή λίγο περισσότερο, εξαρτάται τα φορμάκια, και τα πιέζεις να πάρει το σχήμα του! Αφήνεις μια ώρα στο ψυγείο να παγώσουν καλά! Έπειτα τα ξεφορμάρεις απαλά με ένα μαχαιράκι τις μπισκοτοφωλίτσες και βάζεις από μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα. Τις αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την κρέμα. Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα υλικά της κρέμας και τα χτυπάς με σύρμα μέχρι να στέκεται (περίπου 2 λεπτά στο μίξερ). Βάζεις πάνω από την πραλίνα κι έτοιμο το γλυκάκι μας!

ΤΙΡ
Αντί για κρέμα στιγμής βανίλια βάλε κάποια άλλη που σου αρέσει πιο πολύ. Αν έχεις πάρτι κάνε το γλυκό και παίξε με τα χρώματα και τις γεύσεις και εντυπωσίασε!!! Βέβαια να μη βάλεις λεμόνι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια