Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγριογούρουνο κοκκινιστό (κατσαρόλας)

Παραδοσιακό και χειμωνιάτικο φαγητό! Βέβαια ναι... Θα μου πεις που να βρω αγριογούρουνο; Αν τύχει όμως να βρεις πάρε ένα κιλό, κάνε την συνταγή και δεν θα το μετανιώσεις!

Υλικά
1 κιλό αγριογούρουνο ψαχνό σε μικρές μερίδες
3 καρότα σε ροδέλες
1 λ. κόκκινο κρασί ημίγλυκο
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα σε φέτες λεπτές
2 δαφνόφυλλα
½ φλ.τσ. ξύδι
4 μπαχάρια
2 ξύλα κανέλας
1 κ.γλ. κόκκους πιπέρια ολόκληρα
500 γρ. χυμός ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουτάλες ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάλε το κρέας σε βαθύ σκεύος να μαριναριστεί μέσα στο κρασί μαζί με το ξύδι, τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα, τα πιπέρια, τα μπαχάρια, τις κανέλες και τα καρότα. Αφήνεις στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για τουλάχιστον 6 ώρες. Βγάζεις από το ψυγείο, σουρώνεις τα στερεά και πετάμε τα υγρά. Αφαιρείς τα μυρωδικά. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρέας αφότου το σκουπίσεις σε απορροφητικό χαρτί. Το γυρνάς να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζεις το μαγείρεμα να μαλακώσουν λίγο. Βαζεις το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και μετά από 4-5 λεπτά προσθέτεις νερό ζεστό τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά με κλειστή κατσαρόλα ελέγχοντας κατά διαστήματα τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτεις νερό. Προς το τέλος αλατίζεις το φαγητό. Όταν το κρέας και το φαγητό έχει μείνει με τη σάλτσα του, αποσύρεις από τη φωτιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!