Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγριογούρουνο κοκκινιστό (κατσαρόλας)

Παραδοσιακό και χειμωνιάτικο φαγητό! Βέβαια ναι... Θα μου πεις που να βρω αγριογούρουνο; Αν τύχει όμως να βρεις πάρε ένα κιλό, κάνε την συνταγή και δεν θα το μετανιώσεις!

Υλικά
1 κιλό αγριογούρουνο ψαχνό σε μικρές μερίδες
3 καρότα σε ροδέλες
1 λ. κόκκινο κρασί ημίγλυκο
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα σε φέτες λεπτές
2 δαφνόφυλλα
½ φλ.τσ. ξύδι
4 μπαχάρια
2 ξύλα κανέλας
1 κ.γλ. κόκκους πιπέρια ολόκληρα
500 γρ. χυμός ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουτάλες ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάλε το κρέας σε βαθύ σκεύος να μαριναριστεί μέσα στο κρασί μαζί με το ξύδι, τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα, τα πιπέρια, τα μπαχάρια, τις κανέλες και τα καρότα. Αφήνεις στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για τουλάχιστον 6 ώρες. Βγάζεις από το ψυγείο, σουρώνεις τα στερεά και πετάμε τα υγρά. Αφαιρείς τα μυρωδικά. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρέας αφότου το σκουπίσεις σε απορροφητικό χαρτί. Το γυρνάς να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζεις το μαγείρεμα να μαλακώσουν λίγο. Βαζεις το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και μετά από 4-5 λεπτά προσθέτεις νερό ζεστό τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά με κλειστή κατσαρόλα ελέγχοντας κατά διαστήματα τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτεις νερό. Προς το τέλος αλατίζεις το φαγητό. Όταν το κρέας και το φαγητό έχει μείνει με τη σάλτσα του, αποσύρεις από τη φωτιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια