Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Xmas tips!


Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα!
Έτσι βρήκαμε και σου δείχνουμε μερικές ιδέες για να
ομορφύνεις το γιορτινό τραπέζι εύκολα, γρήγορα και με μικρό κοστος!
Διαφορετική σαλάτα με μπρόκολο,τοματίνια
κουνουπίδι, μπατόν σαλέ και για αστέρι
φλούδα λεμονιού!
1.Φτιάξε brownie... http://thecrrrispy.blogspot.gr/2014/10/brownie.html
2. Κόψε σε τρίγωνα όταν κρυώσει...
3.Κάνε αυγογλάσσο: 3 φλ. άχνη ζάχαρη, 4 κ.σ. νερό Ανακάτεψε καλά, Πρόσθεσε 3-4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής κι έτοιμο! Μ΄έναν κορνέ ή με ένα ξύλο από σουβλάκι κάνε ζικ-ζακ πάνω στο τριγωνικό κομμάτι! 
4.Τέλος πασπάλισε με πολύχρωμη τρούφα και σε κάθε κομμάτι
 βάλε το κλασσικό ασπροκόκκινο γλειφιντζούρι!



Χμμ...Εδώ βλέπεις πώς μπορείς να φτιάξεις χιονονυφάδες με λευκή σοκολάτα! Βέβαια μην στέκεσαι μόνο σ αυτό!Ρίξε λίγο πράσινο μέσα στην λιωμένη λευκή σοκολάτα, σχεδίασε στο αντικολλητικό χαρτί δεντράκια και έτοιμα! Μην ξεχνάς οτι η λευκή σοκολάτα κάνει περισσότερη ώρα να πήξει! Έχε υπομονή  και ΜΗΝ την βάλεις στο ψυγείο!

Έχεις χρόνο; Έχεις όρεξη; Τότε αυτό είναι ότι πρέπει!
1 Φτίαξε μια ζύμη για τάρτα (http://faghta-giagias.blogspot.com/2012/06/blog-post_5.html)
2. Βουτύρωσε καλά φορμάκια
3. Άπλωσε την ζύμη στα τοιχώματα και άσε κενό στη μέση
4. Φτιάξε μία τύπου γκανάζ (300γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 150γρ. κρέμα γάλακτος, 50γρ βούτυρο. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος και ρίξε την πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακάτεψε να λιώσει). Πιο απλά ρίξε έτοιμη πραλίνα μέσα!
5. Με τα αλμυρά μπισκοτάκια κάνε το πιαστράκι της κούπας και κόλλησέ το με αυτό με αυγογλάσσο!
6. Για να το ομορφύνεις ρίξε ότι σου αρέσει απο πάνω!

Πιο εύκολο... Φτιάξε τα αγαπημένα σου κεκάκια.
Χτύπησε σαντιγί με πράσινο χρώμα!
 Βάλε λίγη πάνω από κάθε κέικ.
Στερέωσε ανάποδα μια φράουλα!
Σε κάθε φράουλα με κορνέ κάνε μικρές ροζέτες!
Βάλε καραμελάκια!!!

Ακόμα πιο εύκολο!
Κάνε τα αγαπημένα σου κεικάκια
Από πάνω βάλε σαντιγί
"Κόλλησε" φράουλες ανάποδα
Βάλε ελάχιστη σαντιγί για τούφα στο καπέλο του Αη-Βασίλη!

Ομοίως με το προηγούμενο αλλά εδώ είναι τσιζ κέικ!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια