Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Xmas tips!


Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα!
Έτσι βρήκαμε και σου δείχνουμε μερικές ιδέες για να
ομορφύνεις το γιορτινό τραπέζι εύκολα, γρήγορα και με μικρό κοστος!
Διαφορετική σαλάτα με μπρόκολο,τοματίνια
κουνουπίδι, μπατόν σαλέ και για αστέρι
φλούδα λεμονιού!
1.Φτιάξε brownie... http://thecrrrispy.blogspot.gr/2014/10/brownie.html
2. Κόψε σε τρίγωνα όταν κρυώσει...
3.Κάνε αυγογλάσσο: 3 φλ. άχνη ζάχαρη, 4 κ.σ. νερό Ανακάτεψε καλά, Πρόσθεσε 3-4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής κι έτοιμο! Μ΄έναν κορνέ ή με ένα ξύλο από σουβλάκι κάνε ζικ-ζακ πάνω στο τριγωνικό κομμάτι! 
4.Τέλος πασπάλισε με πολύχρωμη τρούφα και σε κάθε κομμάτι
 βάλε το κλασσικό ασπροκόκκινο γλειφιντζούρι!



Χμμ...Εδώ βλέπεις πώς μπορείς να φτιάξεις χιονονυφάδες με λευκή σοκολάτα! Βέβαια μην στέκεσαι μόνο σ αυτό!Ρίξε λίγο πράσινο μέσα στην λιωμένη λευκή σοκολάτα, σχεδίασε στο αντικολλητικό χαρτί δεντράκια και έτοιμα! Μην ξεχνάς οτι η λευκή σοκολάτα κάνει περισσότερη ώρα να πήξει! Έχε υπομονή  και ΜΗΝ την βάλεις στο ψυγείο!

Έχεις χρόνο; Έχεις όρεξη; Τότε αυτό είναι ότι πρέπει!
1 Φτίαξε μια ζύμη για τάρτα (http://faghta-giagias.blogspot.com/2012/06/blog-post_5.html)
2. Βουτύρωσε καλά φορμάκια
3. Άπλωσε την ζύμη στα τοιχώματα και άσε κενό στη μέση
4. Φτιάξε μία τύπου γκανάζ (300γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 150γρ. κρέμα γάλακτος, 50γρ βούτυρο. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος και ρίξε την πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακάτεψε να λιώσει). Πιο απλά ρίξε έτοιμη πραλίνα μέσα!
5. Με τα αλμυρά μπισκοτάκια κάνε το πιαστράκι της κούπας και κόλλησέ το με αυτό με αυγογλάσσο!
6. Για να το ομορφύνεις ρίξε ότι σου αρέσει απο πάνω!

Πιο εύκολο... Φτιάξε τα αγαπημένα σου κεκάκια.
Χτύπησε σαντιγί με πράσινο χρώμα!
 Βάλε λίγη πάνω από κάθε κέικ.
Στερέωσε ανάποδα μια φράουλα!
Σε κάθε φράουλα με κορνέ κάνε μικρές ροζέτες!
Βάλε καραμελάκια!!!

Ακόμα πιο εύκολο!
Κάνε τα αγαπημένα σου κεικάκια
Από πάνω βάλε σαντιγί
"Κόλλησε" φράουλες ανάποδα
Βάλε ελάχιστη σαντιγί για τούφα στο καπέλο του Αη-Βασίλη!

Ομοίως με το προηγούμενο αλλά εδώ είναι τσιζ κέικ!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!