Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Xmas tip 2!

Διαφορετικό στήσιμο για την φρουτοσαλάτα σου!
Άλλο ποπ κορν! Μην το αλατίσεις! Λιώσε λευκή σοκολάτα, ρίξε την απο πάνω.
Πρόσθεσε καραμελάκια πράσινα και κόκκινα,ανακάτεψε και έτοιμο!


Γνωστό αλμυρό σνακ. Εδώ η γεύση είναι περίεργα διαφορετική αλλά έχουμε πολύ νόστιμο αποτέλεσμα!
Βουτάς τις άκρες απ το σνακ σε λιωμένη λευκή σοκολάτα, βάζεις και ένα καραμελάκι πάνω κι έτοιμο!

Να δείξουμε και ποτά!
Gluhwein
 Το κλασσικό ζεστό κρασί!
Σε μια κατσαρόλα βάλε να βράσεις 1L. κρασί,
2 ξύλα κανέλας, 1 γλυκάνισο, 4 καρφιά γαρύφαλλα (μπαχαρικό)
4 κ.σ. ζάχαρη και 1 πορτοκάλι σε ροδέλες!
Άφησέ το να ζεσταθεί μαζί με όλα τα υλικά,
στην αρχή ανακάτεψε να λιώσει η ζάχαρη.
Δεν πρέπει να βράσει ! Μόνο να ζεσταθεί!
Κράτησε τις φέτες του πορτοκαλιού για ντεκόρ στο σερβίρισμα!

Διαφορετικό! Και πολύ πιο εύκολο και γρήγορο!
Ποτό της τελευταίας στιγμής...
Διάλεξε έναν φρουτώδη αφρώδη οίνο.
Βρέξε λίγο τα στόμια των ποτηριών.
Γύρνα τα μέσα σε ζάχαρη.
Βάλε προσεκτικά τον αφρώδη οίνο.
Και ακόμη πιο προσεκτικά πρόσθεσε γρεναδίνη!
Στόλισε με ένα κλωνάρι δεντρολίβανο!

Το απολαυστικό ποτό των ημερών!
Όλων δηλαδή των ημερών αλλά πιο συγκεκριμένα...
Λιώσε σοκολάτα και βούτα μέσα της τα κλασσικά
γλειφιτζούρια! Κάθε φορά που θα κάνεις σοκολάτα
όσο είναι ζεστή ανακάτεψέ την με ένα σοκομπαστουνάκι!
Η γεύση της θα γίνει πιο πλούσια! 

Πάρε τα αγαπημένα σου  μπισκότα! Κατά προτίμηση όχι σοκολάτας!
Βούτηξέ τα σε λιωμένη λευκή σοκολάτα!
Πασπάλισε με ότι θέλεις! Εδώ είναι τριμμένα τα γλειφιτζούρια!
Μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω με μαύρη σοκολάτα προσωπάκι
ή να τα βουτήξεις σε πολύχρωμη τρούφα!

Να και κάτι αλμυρό!
Πάρε πίτες για σουβλάκι.
Κόψε τις στα τέσσερα.
Φτιάξε το ντιπ: γιαούρτι, φέτα. πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι.
Άπλωσέ το και κόψε κόκκινες πιπεριές σε καρέ.
Στόλισε! Βάλε σε κάθε πιτάκι ένα αλμυρό μπαστουνάκι
έτσι θα γίνει το δεντράκι μας! 

Αυτή η γεύση του γλυκού με το αλμυρό;
Αξεπέραστη και τα Χριστούγεννα...
Ανάμεσα στο αλμυρό σνακ,
 βάλε ένα μαλακό σοκολατάκι!
Βούτα το μισό σε λευκή λιωμένη σοκολάτα
και ρίξε από πάνω κόκκινη τρούφα!
 

Μία παραλλαγή των μπισκότων που δείξαμε παραπάνω! 

Μία ιδέα για το πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου λαχταριστό δεντράκι!
Με ότι υλικά θέλεις! Οδοντογλυφίδες να υπάρχουν!

Διάλεξε μία ζύμη που να σου αρέσει και κάνε την Άγιο Βασίλη βήμα βήμα!
Εμείς σου προτείνουμε μια δική μας συνταγή http://thecrrrispy.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html
Το κόκκινο χρώμα είναι ζαχαροπλαστικής! Η μύτη ζυμάρι  και τα μάτια καραμελάκια!

Επίσης μια ακόμη παραλλαγή! Λίγο πιο παιχνιδιάρικια!
Σου εξηγεί ακριβώς βήμα βήμα πως να το κάνεις!

Ζαχαρωτά! τα ζεσταίνεις λίγο κι κολλάς την τρούφα!
Βάζεις και το γλειφιτζούρι κι έτοιμα!

Κάτι άλλο! Κι εγώ εντυπωσιάστηκα, ίσως πιο πολύ απ όλα!
Κορν  φλεϊκς, λιωμένη λευκή σοκολάτα, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, κόκκινα καραμελάκια!
Ανακατεύεις τα 3 πρώτα υλικά, τα βάζεις σε βουτυρωμένα φορμάκια για κέικ,
κάνεις το κενό στη μέση και βάζεις τα καραμελάκια!   

Αφήνεις να παγώσουν, ξεφορμάρεις κι έτοιμα!

Cup cake σκούφος του Αη Βασίλη!
Μερικές άσπρες ροζέτες, και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη σαντιγί!
Μία άσπρη "φούντα" από σαντιγί ή ζαχαρωτό κι έτοιμο!  

Μπισκότα τζίντζερ με γλάσσο άχνης ζάχαρης! Τι πιο απλό και φινετσάτο; (Έρχεται συνταγή για μπισκότα τζίντζερ)
Ζαχαρωτά, επικαλυμμένα με σοκολάτα, πάνω της τα "κέρατα" του ελαφιού, και καραμελάκια για μάτια-στόμα!
Έτοιμος κι ο Ρούντολφ και η παρέα του!





*Η λευκή σοκολάτα αργεί να παγώσει! Έχε υπομονή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!