Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Xmas tip 2!

Διαφορετικό στήσιμο για την φρουτοσαλάτα σου!
Άλλο ποπ κορν! Μην το αλατίσεις! Λιώσε λευκή σοκολάτα, ρίξε την απο πάνω.
Πρόσθεσε καραμελάκια πράσινα και κόκκινα,ανακάτεψε και έτοιμο!


Γνωστό αλμυρό σνακ. Εδώ η γεύση είναι περίεργα διαφορετική αλλά έχουμε πολύ νόστιμο αποτέλεσμα!
Βουτάς τις άκρες απ το σνακ σε λιωμένη λευκή σοκολάτα, βάζεις και ένα καραμελάκι πάνω κι έτοιμο!

Να δείξουμε και ποτά!
Gluhwein
 Το κλασσικό ζεστό κρασί!
Σε μια κατσαρόλα βάλε να βράσεις 1L. κρασί,
2 ξύλα κανέλας, 1 γλυκάνισο, 4 καρφιά γαρύφαλλα (μπαχαρικό)
4 κ.σ. ζάχαρη και 1 πορτοκάλι σε ροδέλες!
Άφησέ το να ζεσταθεί μαζί με όλα τα υλικά,
στην αρχή ανακάτεψε να λιώσει η ζάχαρη.
Δεν πρέπει να βράσει ! Μόνο να ζεσταθεί!
Κράτησε τις φέτες του πορτοκαλιού για ντεκόρ στο σερβίρισμα!

Διαφορετικό! Και πολύ πιο εύκολο και γρήγορο!
Ποτό της τελευταίας στιγμής...
Διάλεξε έναν φρουτώδη αφρώδη οίνο.
Βρέξε λίγο τα στόμια των ποτηριών.
Γύρνα τα μέσα σε ζάχαρη.
Βάλε προσεκτικά τον αφρώδη οίνο.
Και ακόμη πιο προσεκτικά πρόσθεσε γρεναδίνη!
Στόλισε με ένα κλωνάρι δεντρολίβανο!

Το απολαυστικό ποτό των ημερών!
Όλων δηλαδή των ημερών αλλά πιο συγκεκριμένα...
Λιώσε σοκολάτα και βούτα μέσα της τα κλασσικά
γλειφιτζούρια! Κάθε φορά που θα κάνεις σοκολάτα
όσο είναι ζεστή ανακάτεψέ την με ένα σοκομπαστουνάκι!
Η γεύση της θα γίνει πιο πλούσια! 

Πάρε τα αγαπημένα σου  μπισκότα! Κατά προτίμηση όχι σοκολάτας!
Βούτηξέ τα σε λιωμένη λευκή σοκολάτα!
Πασπάλισε με ότι θέλεις! Εδώ είναι τριμμένα τα γλειφιτζούρια!
Μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω με μαύρη σοκολάτα προσωπάκι
ή να τα βουτήξεις σε πολύχρωμη τρούφα!

Να και κάτι αλμυρό!
Πάρε πίτες για σουβλάκι.
Κόψε τις στα τέσσερα.
Φτιάξε το ντιπ: γιαούρτι, φέτα. πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι.
Άπλωσέ το και κόψε κόκκινες πιπεριές σε καρέ.
Στόλισε! Βάλε σε κάθε πιτάκι ένα αλμυρό μπαστουνάκι
έτσι θα γίνει το δεντράκι μας! 

Αυτή η γεύση του γλυκού με το αλμυρό;
Αξεπέραστη και τα Χριστούγεννα...
Ανάμεσα στο αλμυρό σνακ,
 βάλε ένα μαλακό σοκολατάκι!
Βούτα το μισό σε λευκή λιωμένη σοκολάτα
και ρίξε από πάνω κόκκινη τρούφα!
 

Μία παραλλαγή των μπισκότων που δείξαμε παραπάνω! 

Μία ιδέα για το πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου λαχταριστό δεντράκι!
Με ότι υλικά θέλεις! Οδοντογλυφίδες να υπάρχουν!

Διάλεξε μία ζύμη που να σου αρέσει και κάνε την Άγιο Βασίλη βήμα βήμα!
Εμείς σου προτείνουμε μια δική μας συνταγή http://thecrrrispy.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html
Το κόκκινο χρώμα είναι ζαχαροπλαστικής! Η μύτη ζυμάρι  και τα μάτια καραμελάκια!

Επίσης μια ακόμη παραλλαγή! Λίγο πιο παιχνιδιάρικια!
Σου εξηγεί ακριβώς βήμα βήμα πως να το κάνεις!

Ζαχαρωτά! τα ζεσταίνεις λίγο κι κολλάς την τρούφα!
Βάζεις και το γλειφιτζούρι κι έτοιμα!

Κάτι άλλο! Κι εγώ εντυπωσιάστηκα, ίσως πιο πολύ απ όλα!
Κορν  φλεϊκς, λιωμένη λευκή σοκολάτα, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, κόκκινα καραμελάκια!
Ανακατεύεις τα 3 πρώτα υλικά, τα βάζεις σε βουτυρωμένα φορμάκια για κέικ,
κάνεις το κενό στη μέση και βάζεις τα καραμελάκια!   

Αφήνεις να παγώσουν, ξεφορμάρεις κι έτοιμα!

Cup cake σκούφος του Αη Βασίλη!
Μερικές άσπρες ροζέτες, και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη σαντιγί!
Μία άσπρη "φούντα" από σαντιγί ή ζαχαρωτό κι έτοιμο!  

Μπισκότα τζίντζερ με γλάσσο άχνης ζάχαρης! Τι πιο απλό και φινετσάτο; (Έρχεται συνταγή για μπισκότα τζίντζερ)
Ζαχαρωτά, επικαλυμμένα με σοκολάτα, πάνω της τα "κέρατα" του ελαφιού, και καραμελάκια για μάτια-στόμα!
Έτοιμος κι ο Ρούντολφ και η παρέα του!





*Η λευκή σοκολάτα αργεί να παγώσει! Έχε υπομονή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια