Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα με ginger και κανέλα!

Τα γνωστά σε όλους χριστουγεννιάτικα αρωματικά μπισκοτάκια! Μπορείς να τα στολίσεις όπως θέλεις! Ακόμα και να βάλεις κορδελίτσα και να τα χρησιμοποιήσεις ως στολίδια στο δέντρο σου! 

ΥΛΙΚΆ
2 φλ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1½ κ.γλ. σόδα
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
1/4 κ.γλ. γαρίφαλο
125 γρ. βούτυρο μαλακό
2/3 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/4 φλ. μέλι
1 αβγό
Διακόσμηση όπως εδώ: 2 φλ. άχνη ζάχαρη, 3 κ.σ. νερό, 5 σταγόνες λεμόνι


ΕKTEΛEΣH
Ανακάτεψε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο. Χτύπησε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα. Πρόσθεσε το αβγό, το μέλι και τη βανίλια. Σταδιακά, βάλε το μείγμα του αλεύρου, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C. Τοποθέτησε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολες και την άνοιξε σε φύλλο. Κόψε σε ότι σχήμα θέλεις όμως πρόσεξε να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν την ίδια ώρα. Στρώσε δύο ταψιά με λαδόκολα, άπλωσε πάνω τα μπισκότα και πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήσε για 10-12 λεπτά. 
Για να τα διακοσμήσεις όπως εδώ, ανακάτεψε καλά τα τρία υλικά, (αν θέλεις να βάλεις και χρώμα πρόσθεσε λίγη άχνη) ακόμα να γίνει αρκετά παχύρευστο! Διακόσμησε όπως θέλεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...