Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα με ginger και κανέλα!

Τα γνωστά σε όλους χριστουγεννιάτικα αρωματικά μπισκοτάκια! Μπορείς να τα στολίσεις όπως θέλεις! Ακόμα και να βάλεις κορδελίτσα και να τα χρησιμοποιήσεις ως στολίδια στο δέντρο σου! 

ΥΛΙΚΆ
2 φλ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1½ κ.γλ. σόδα
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
1/4 κ.γλ. γαρίφαλο
125 γρ. βούτυρο μαλακό
2/3 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/4 φλ. μέλι
1 αβγό
Διακόσμηση όπως εδώ: 2 φλ. άχνη ζάχαρη, 3 κ.σ. νερό, 5 σταγόνες λεμόνι


ΕKTEΛEΣH
Ανακάτεψε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο. Χτύπησε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα. Πρόσθεσε το αβγό, το μέλι και τη βανίλια. Σταδιακά, βάλε το μείγμα του αλεύρου, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C. Τοποθέτησε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολες και την άνοιξε σε φύλλο. Κόψε σε ότι σχήμα θέλεις όμως πρόσεξε να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν την ίδια ώρα. Στρώσε δύο ταψιά με λαδόκολα, άπλωσε πάνω τα μπισκότα και πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήσε για 10-12 λεπτά. 
Για να τα διακοσμήσεις όπως εδώ, ανακάτεψε καλά τα τρία υλικά, (αν θέλεις να βάλεις και χρώμα πρόσθεσε λίγη άχνη) ακόμα να γίνει αρκετά παχύρευστο! Διακόσμησε όπως θέλεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια