Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cookies μέντας

Τα γλυκά με βάση τη μέντα είναι χριστουγεννιάτικη ιδέα στο εξωτερικό! Έτσι λοιπόν δοκιμάσαμε κι εμείς μια απλή συνταγή για μπισκότα! Βέβαια αν είσαι από εκείνους που σου αρέσει η γεύση και το άρωμα συνδίασέ το με ζέστη σοκολάτα! Αξίζει πάντως να δοκιμάσεις μια νέα πρωτότυπη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:
1 φλ. βούτυρο μαλακό
2 κ.γλ. εκχυλισμα μέντας
5 σταγόνες πράσινο χρώμα (3 μπλε με 3 κίτρινο
10 καραμέλες μέντας
1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μέντα εώς ότου γίνουνε σαν κρέμα. Άλεσε τις καραμέλες στο μούλτι και πρόσθεσε στο μείγμα μαζί με το αλεύρι, το χρωμα και τις σταγόνες σοκολάτας. Συνέχισε να χτυπάς στο μίξερ μέχρι να δέσει το μείγμα! Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο. Έπειτα πλάσε μπαλάκια και πάτησέ τα. Βάλε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί έχε κενό ανάμεσά τους! Ψήσε για 15 λεπτά στους  180 βαθμούς! Έτοιμα να απολαύσεις κάτι νέο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια