Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cookies μέντας

Τα γλυκά με βάση τη μέντα είναι χριστουγεννιάτικη ιδέα στο εξωτερικό! Έτσι λοιπόν δοκιμάσαμε κι εμείς μια απλή συνταγή για μπισκότα! Βέβαια αν είσαι από εκείνους που σου αρέσει η γεύση και το άρωμα συνδίασέ το με ζέστη σοκολάτα! Αξίζει πάντως να δοκιμάσεις μια νέα πρωτότυπη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:
1 φλ. βούτυρο μαλακό
2 κ.γλ. εκχυλισμα μέντας
5 σταγόνες πράσινο χρώμα (3 μπλε με 3 κίτρινο
10 καραμέλες μέντας
1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μέντα εώς ότου γίνουνε σαν κρέμα. Άλεσε τις καραμέλες στο μούλτι και πρόσθεσε στο μείγμα μαζί με το αλεύρι, το χρωμα και τις σταγόνες σοκολάτας. Συνέχισε να χτυπάς στο μίξερ μέχρι να δέσει το μείγμα! Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο. Έπειτα πλάσε μπαλάκια και πάτησέ τα. Βάλε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί έχε κενό ανάμεσά τους! Ψήσε για 15 λεπτά στους  180 βαθμούς! Έτοιμα να απολαύσεις κάτι νέο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!