Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cookies μέντας

Τα γλυκά με βάση τη μέντα είναι χριστουγεννιάτικη ιδέα στο εξωτερικό! Έτσι λοιπόν δοκιμάσαμε κι εμείς μια απλή συνταγή για μπισκότα! Βέβαια αν είσαι από εκείνους που σου αρέσει η γεύση και το άρωμα συνδίασέ το με ζέστη σοκολάτα! Αξίζει πάντως να δοκιμάσεις μια νέα πρωτότυπη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:
1 φλ. βούτυρο μαλακό
2 κ.γλ. εκχυλισμα μέντας
5 σταγόνες πράσινο χρώμα (3 μπλε με 3 κίτρινο
10 καραμέλες μέντας
1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μέντα εώς ότου γίνουνε σαν κρέμα. Άλεσε τις καραμέλες στο μούλτι και πρόσθεσε στο μείγμα μαζί με το αλεύρι, το χρωμα και τις σταγόνες σοκολάτας. Συνέχισε να χτυπάς στο μίξερ μέχρι να δέσει το μείγμα! Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο. Έπειτα πλάσε μπαλάκια και πάτησέ τα. Βάλε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί έχε κενό ανάμεσά τους! Ψήσε για 15 λεπτά στους  180 βαθμούς! Έτοιμα να απολαύσεις κάτι νέο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...