Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καραμελωμένο χοιρινό

Πολλοί δεν προτιμούν αυτές τις γεύσεις ή φοβούνται να τις κάνουν για το αποτέλεσμα που μπορεί να μην τους αρέσει! Όμως σε διαβεβαιώ ότι είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό που θα σε δικαιώσει. Μάλιστα αν το προσφέρεις σε μια γιορτή ή ένα επίσημο δείπνο! Είναι απ τις πιο εύκολες και απλές συνταγές του είδους του!

ΥΛΙΚΆ 

3 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο 
100 γρ.μέλι 
50 γρ. μουστάρδα 
50 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι 
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
3 κρεμμύδια κομμένα στα 4
4 μπιλάκια μπαχάρι
6 μοσχοκάρφια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Χάραξε λίγο το κρέας και ρίξε σε κάθε χαρακιά τα μοσχοκάρφια! Άλειψε το κρέας με το μίγμα. Κόψε τα κρεμμύδια και ρίξε τα στο ταψί με λίγο νερό. Βάλε το κρέας πάνω στη σχάρα, και απο κάτω το ταψί με το νερό και τα κρεμμύδια. Μη χρησιμοποιήσεις λάδι ή βούτυρο γιατί θα βγάλει από μόνο του κάποιο λίπος. Ψήσε στους 180 βαθμούς για περίπου 3 ώρες. Υπολόγισε μία ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος. Όσο ψήνεται το κρέας το περίχυσε με χυμό πορτοκάλι. Λίγο πριν είναι έτοιμο το κρέας το πασπάλισε με τη ζάχαρη. Σέρβιρε με πατάτες φούρνου! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια