Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καραμελωμένο χοιρινό

Πολλοί δεν προτιμούν αυτές τις γεύσεις ή φοβούνται να τις κάνουν για το αποτέλεσμα που μπορεί να μην τους αρέσει! Όμως σε διαβεβαιώ ότι είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό που θα σε δικαιώσει. Μάλιστα αν το προσφέρεις σε μια γιορτή ή ένα επίσημο δείπνο! Είναι απ τις πιο εύκολες και απλές συνταγές του είδους του!

ΥΛΙΚΆ 

3 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο 
100 γρ.μέλι 
50 γρ. μουστάρδα 
50 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι 
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
3 κρεμμύδια κομμένα στα 4
4 μπιλάκια μπαχάρι
6 μοσχοκάρφια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Χάραξε λίγο το κρέας και ρίξε σε κάθε χαρακιά τα μοσχοκάρφια! Άλειψε το κρέας με το μίγμα. Κόψε τα κρεμμύδια και ρίξε τα στο ταψί με λίγο νερό. Βάλε το κρέας πάνω στη σχάρα, και απο κάτω το ταψί με το νερό και τα κρεμμύδια. Μη χρησιμοποιήσεις λάδι ή βούτυρο γιατί θα βγάλει από μόνο του κάποιο λίπος. Ψήσε στους 180 βαθμούς για περίπου 3 ώρες. Υπολόγισε μία ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος. Όσο ψήνεται το κρέας το περίχυσε με χυμό πορτοκάλι. Λίγο πριν είναι έτοιμο το κρέας το πασπάλισε με τη ζάχαρη. Σέρβιρε με πατάτες φούρνου! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!