Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καραμελωμένο χοιρινό

Πολλοί δεν προτιμούν αυτές τις γεύσεις ή φοβούνται να τις κάνουν για το αποτέλεσμα που μπορεί να μην τους αρέσει! Όμως σε διαβεβαιώ ότι είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό που θα σε δικαιώσει. Μάλιστα αν το προσφέρεις σε μια γιορτή ή ένα επίσημο δείπνο! Είναι απ τις πιο εύκολες και απλές συνταγές του είδους του!

ΥΛΙΚΆ 

3 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο 
100 γρ.μέλι 
50 γρ. μουστάρδα 
50 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι 
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
3 κρεμμύδια κομμένα στα 4
4 μπιλάκια μπαχάρι
6 μοσχοκάρφια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Χάραξε λίγο το κρέας και ρίξε σε κάθε χαρακιά τα μοσχοκάρφια! Άλειψε το κρέας με το μίγμα. Κόψε τα κρεμμύδια και ρίξε τα στο ταψί με λίγο νερό. Βάλε το κρέας πάνω στη σχάρα, και απο κάτω το ταψί με το νερό και τα κρεμμύδια. Μη χρησιμοποιήσεις λάδι ή βούτυρο γιατί θα βγάλει από μόνο του κάποιο λίπος. Ψήσε στους 180 βαθμούς για περίπου 3 ώρες. Υπολόγισε μία ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος. Όσο ψήνεται το κρέας το περίχυσε με χυμό πορτοκάλι. Λίγο πριν είναι έτοιμο το κρέας το πασπάλισε με τη ζάχαρη. Σέρβιρε με πατάτες φούρνου! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...