Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λουκουμάδες

Άλλη μία κλασσική μυρωδιά των Χριστουγέννων, τουλάχιστον για μένα,  ήταν αυτό του μελιού που μπλεγόταν με την κανέλα! Το γλυκό "διάλειμμα" ανάμεσα στα κουραμπιεδάκια και τα μελομακάρονα! Ζεστή αφράτη ζύμη με χοντροκομμένα καρύδια και μέλι πασπαλισμένη με κανέλα! Προτείνω ανεπιφύλακτα λουκουμάδες για τοπ γλυκό του χειμώνα!

Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (18 γρ.) διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κουταλιά σούπας λάδι
230 γρ. χλιαρό νερό
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι
κανέλα
καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Ρίξε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Σκέπασε με πετσέτα και άφησε για μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα. Βάλε μπόλικο λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού κάψει, πάρε με τη χούφτα σου χυλό, κάνε την μπουνιά και με ένα κουταλάκι "κόψε" τον χυλό που περισσεύει και τον ρίξε προσεχτικά στη κατσαρόλα. Μετά βούτα το κουταλάκι σε ποτήρι με νερό και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Μόλις οι λουκουμάδες ροδίσουν, τους βγάλε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάλε τους σε χαρτί κουζίνας ή τους για να στραγγίξουν. Αφού τελειώσει το τηγάνισμα, βάλε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα, τους περίσσε με μέλι και τους πασπάλισε με κανέλα και καρύδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια