Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λουκουμάδες

Άλλη μία κλασσική μυρωδιά των Χριστουγέννων, τουλάχιστον για μένα,  ήταν αυτό του μελιού που μπλεγόταν με την κανέλα! Το γλυκό "διάλειμμα" ανάμεσα στα κουραμπιεδάκια και τα μελομακάρονα! Ζεστή αφράτη ζύμη με χοντροκομμένα καρύδια και μέλι πασπαλισμένη με κανέλα! Προτείνω ανεπιφύλακτα λουκουμάδες για τοπ γλυκό του χειμώνα!

Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (18 γρ.) διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κουταλιά σούπας λάδι
230 γρ. χλιαρό νερό
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι
κανέλα
καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Ρίξε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Σκέπασε με πετσέτα και άφησε για μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα. Βάλε μπόλικο λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού κάψει, πάρε με τη χούφτα σου χυλό, κάνε την μπουνιά και με ένα κουταλάκι "κόψε" τον χυλό που περισσεύει και τον ρίξε προσεχτικά στη κατσαρόλα. Μετά βούτα το κουταλάκι σε ποτήρι με νερό και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Μόλις οι λουκουμάδες ροδίσουν, τους βγάλε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάλε τους σε χαρτί κουζίνας ή τους για να στραγγίξουν. Αφού τελειώσει το τηγάνισμα, βάλε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα, τους περίσσε με μέλι και τους πασπάλισε με κανέλα και καρύδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!