Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπαμπαδάκια!

Ίσως από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για μπαμπάδες. Αυτή, η συνταγή βέβαια είναι διαφορετική και στο μέγεθος! Η γεύση φυσικά είναι ίδια! Πεντανόστιμα,  ζουμερά,  αρωματικά και πανεύκολα!

ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 φλ. Αλευρι
3/4 φλ. Ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλλίνη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σφήνακι ρούμι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σου
Σαντιγί
ΣΙΡΌΠΙ
2 φλ. Ζάχαρη
3 φλ. Νερό
1 σφηνάκι ρούμι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη και την βανιλλίνη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτεις το ρούμι, το ξύσμα,  το αλεύρι και το μπέικιν σιγά σιγά και συνεχίζεις το χτύπημα. Μοιράζεις σε βουτυρομένα φόρμακια. Ψήνεις για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.  Βγάζεις και σιροπιάζεις αμέσως με χλιαρό σιρόπι. Βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράσε για 5 λεπτά! Βούτα ένα ένα τα μπαμπαδάκια μέσα στο σιρόπι να ποτιστούν καλά! Άσε να κρυώσουν και άλειψε με μαρμελάδα λίγο για να γυαλίσουν. Λίγο πριν τα σερβίρετε βάλε μια γενναία δόση σαντιγί! Αυτό ήταν! 👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!