Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπαμπαδάκια!

Ίσως από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για μπαμπάδες. Αυτή, η συνταγή βέβαια είναι διαφορετική και στο μέγεθος! Η γεύση φυσικά είναι ίδια! Πεντανόστιμα,  ζουμερά,  αρωματικά και πανεύκολα!

ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 φλ. Αλευρι
3/4 φλ. Ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλλίνη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σφήνακι ρούμι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σου
Σαντιγί
ΣΙΡΌΠΙ
2 φλ. Ζάχαρη
3 φλ. Νερό
1 σφηνάκι ρούμι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη και την βανιλλίνη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτεις το ρούμι, το ξύσμα,  το αλεύρι και το μπέικιν σιγά σιγά και συνεχίζεις το χτύπημα. Μοιράζεις σε βουτυρομένα φόρμακια. Ψήνεις για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.  Βγάζεις και σιροπιάζεις αμέσως με χλιαρό σιρόπι. Βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράσε για 5 λεπτά! Βούτα ένα ένα τα μπαμπαδάκια μέσα στο σιρόπι να ποτιστούν καλά! Άσε να κρυώσουν και άλειψε με μαρμελάδα λίγο για να γυαλίσουν. Λίγο πριν τα σερβίρετε βάλε μια γενναία δόση σαντιγί! Αυτό ήταν! 👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...