Ίσως από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για μπαμπάδες. Αυτή, η συνταγή βέβαια είναι διαφορετική και στο μέγεθος! Η γεύση φυσικά είναι ίδια! Πεντανόστιμα, ζουμερά, αρωματικά και πανεύκολα!
ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 φλ. Αλευρι
3/4 φλ. Ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλλίνη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σφήνακι ρούμι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σου
Σαντιγί
ΣΙΡΌΠΙ
2 φλ. Ζάχαρη
3 φλ. Νερό
1 σφηνάκι ρούμι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη και την βανιλλίνη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτεις το ρούμι, το ξύσμα, το αλεύρι και το μπέικιν σιγά σιγά και συνεχίζεις το χτύπημα. Μοιράζεις σε βουτυρομένα φόρμακια. Ψήνεις για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C. Βγάζεις και σιροπιάζεις αμέσως με χλιαρό σιρόπι. Βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράσε για 5 λεπτά! Βούτα ένα ένα τα μπαμπαδάκια μέσα στο σιρόπι να ποτιστούν καλά! Άσε να κρυώσουν και άλειψε με μαρμελάδα λίγο για να γυαλίσουν. Λίγο πριν τα σερβίρετε βάλε μια γενναία δόση σαντιγί! Αυτό ήταν! 👍
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου