Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπαμπαδάκια!

Ίσως από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για μπαμπάδες. Αυτή, η συνταγή βέβαια είναι διαφορετική και στο μέγεθος! Η γεύση φυσικά είναι ίδια! Πεντανόστιμα,  ζουμερά,  αρωματικά και πανεύκολα!

ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 φλ. Αλευρι
3/4 φλ. Ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλλίνη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σφήνακι ρούμι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σου
Σαντιγί
ΣΙΡΌΠΙ
2 φλ. Ζάχαρη
3 φλ. Νερό
1 σφηνάκι ρούμι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη και την βανιλλίνη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτεις το ρούμι, το ξύσμα,  το αλεύρι και το μπέικιν σιγά σιγά και συνεχίζεις το χτύπημα. Μοιράζεις σε βουτυρομένα φόρμακια. Ψήνεις για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.  Βγάζεις και σιροπιάζεις αμέσως με χλιαρό σιρόπι. Βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράσε για 5 λεπτά! Βούτα ένα ένα τα μπαμπαδάκια μέσα στο σιρόπι να ποτιστούν καλά! Άσε να κρυώσουν και άλειψε με μαρμελάδα λίγο για να γυαλίσουν. Λίγο πριν τα σερβίρετε βάλε μια γενναία δόση σαντιγί! Αυτό ήταν! 👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια