Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μερεντοκεκακια!

Μερέντα... Όλοι την ξέρουμε, όλοι την λατρεύουμε! Να λοιπόν μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για μίνι κέικ φουλ μερέντα! Για τους λάτρεις της σοκολάτας και της πλούσιας γεύσης πραλίνας!

ΥΛΙΚΑ:
250γρ. Μερέντα
2 μεγάλα αυγά
10 κοφτές κ.σ αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 βανιλλίνη
12 καραμελόχαρτα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάς στο μίξερ την πραλίνα με τα αυγά την βανιλλίνη και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνεις το αλεύρι και το μπέικιν μία-μία κουταλιά. Στην τελευταία κουταλιά αλεύρι ρίξε τα καρύδια και πρόσθεσε τα έτσι στο μείγμα για να μην πάνε στον πάτο! Συνέχισε να χτυπάς για 2 λεπτά ακόμη και έπειτα βάζεις τα χαρτάκια σε θήκες για τα μίνι κέικ. Σε κάθε θήκη βάλε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και όταν τις έχεις όλες έτοιμες τις τοποθετείς στο φούρνο. Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια