Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Chocofull

Για τους λάτρεις της σοκολάτας το γλυκό αυτό είναι ότι πρέπει! Μόλις βγει απ τον φούρνο ή παγωμένο είναι εξίσου απολαυστικά σοκολατένιο! Γρήγορο εύκολο και οικονομικό!

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
5 κοφτές κ.σ. αλεύρι
1 βανιλλίνη

Εκτέλεση
Κόβεις το βούτυρο και την σοκολάτα σε σε κύβους. Τα λιώνεις μαζί σε μπεν μαρί! Χτυπάς στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανιλλίνη μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθεί το μείγμα! Μόλις λιώσει η σοκολατα με το βούτυρο, τα ρίχνεις μέσα στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά να μην το κάψουμε! Το ενσωματώνεις καλά και προσθέτεις το κονιάκ και το αλεύρι! Συνεχίζεις το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζεις σε βουτυρωμένη φόρμα 24 εκ. ή σε κλασσική φόρμα κέϊκ! Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά! Το κέικ θα έχει ψηθεί απ έξω και μέσα θα έχεις μια σοκολατένια λάβα που συνδυάζεται τέλεια με παγωτό βανίλια! Όσο είναι ζεστό είναι υπέροχο αλλά και να κρυώσει αν δεν θέλεις να το ζεστάνεις στο μικροκυμάτων θα ειναι ενα τελειο κρυο κεικ σοκολατας που θα εχει παγώσει στο κέντρο και απ έξω θα είναι τραγανό! Μέσα θα έχει μια πλούσια σοκολατένια γεύση και απαλή υφή! Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις! 😉👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!