Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Chocofull

Για τους λάτρεις της σοκολάτας το γλυκό αυτό είναι ότι πρέπει! Μόλις βγει απ τον φούρνο ή παγωμένο είναι εξίσου απολαυστικά σοκολατένιο! Γρήγορο εύκολο και οικονομικό!

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
5 κοφτές κ.σ. αλεύρι
1 βανιλλίνη

Εκτέλεση
Κόβεις το βούτυρο και την σοκολάτα σε σε κύβους. Τα λιώνεις μαζί σε μπεν μαρί! Χτυπάς στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανιλλίνη μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθεί το μείγμα! Μόλις λιώσει η σοκολατα με το βούτυρο, τα ρίχνεις μέσα στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά να μην το κάψουμε! Το ενσωματώνεις καλά και προσθέτεις το κονιάκ και το αλεύρι! Συνεχίζεις το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζεις σε βουτυρωμένη φόρμα 24 εκ. ή σε κλασσική φόρμα κέϊκ! Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά! Το κέικ θα έχει ψηθεί απ έξω και μέσα θα έχεις μια σοκολατένια λάβα που συνδυάζεται τέλεια με παγωτό βανίλια! Όσο είναι ζεστό είναι υπέροχο αλλά και να κρυώσει αν δεν θέλεις να το ζεστάνεις στο μικροκυμάτων θα ειναι ενα τελειο κρυο κεικ σοκολατας που θα εχει παγώσει στο κέντρο και απ έξω θα είναι τραγανό! Μέσα θα έχει μια πλούσια σοκολατένια γεύση και απαλή υφή! Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις! 😉👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...