Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μανιταροκεφτέδες

Τα μανιτάρια είναι σαν το κρέας! Παρόμοια γεύση, υφή και σου δημιουργεί τον ίδιο κορεσμό! Αν είσαι χορτοφάγος ή αν θέλεις κάτι διαφορετικό και ένα ελαφρύ σνακ είναι η ιδανική λύση!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
4 κ.σ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
2 φλ. φρυγανιά (τριμμένη)
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλόκοψε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρισε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Κατέβασε από τη φωτιά, άφησε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά. Ζύμωσε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχεις ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C. Πλάσε τους κεφτέδες, τους βάζεις σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνεις μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...