Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μανιταροκεφτέδες

Τα μανιτάρια είναι σαν το κρέας! Παρόμοια γεύση, υφή και σου δημιουργεί τον ίδιο κορεσμό! Αν είσαι χορτοφάγος ή αν θέλεις κάτι διαφορετικό και ένα ελαφρύ σνακ είναι η ιδανική λύση!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
4 κ.σ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
2 φλ. φρυγανιά (τριμμένη)
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλόκοψε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρισε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Κατέβασε από τη φωτιά, άφησε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά. Ζύμωσε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχεις ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C. Πλάσε τους κεφτέδες, τους βάζεις σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνεις μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια