Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cheesecake Λεμόνι

Καιρό είχατε να φάτε κάτι απ'τα "χεράκια" μας! Γι'αυτό σας αποζημιώνω με ένα νοστιμότατο αρωματικό γλυκάκι, με λεμόνι!

ΥΛΙΚΑ
Βάση:
125 γρ. βούτυρο
250 γρ. μπισκότα digestive
Κρέμα:
250 γρ. τυρί κρέμα
3 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
2 λμσ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
Κρέμα λεμόνι:
Χυμό και ξύσμα απο 4 λεμόνια
4 αυγά
325 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανάμειξε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Άπλωσε τη βάση ομοιόμορφα στο ταψί και βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα. Παράλληλα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί, πρόσθεσε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Άπλωσε την κρέμα πάνω από τη βάση και άφησε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον! Για την κρέμα λεμόνι. Εκτός φωτιάς πάρε μια κατσαρόλα κατσαρόλα και ρίξε τα αυγά. Χτύπα τα καλα να σπάσουν οι κρόκοι μαζί με την ζάχαρη. Έπειτα πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα απ'το λεμόνι. Διέλυσε και το κορν φλάουρ και ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στο στην φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε και το βούτυρο. Συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή παχύρευστη υφή. Στη συνέχεια χαμήλωσε την εστία και ανακάτεψε για 1 λεπτό ακόμα.Έπειτα άφησε στην άκρη λίγο να κρυώσει και απλωσε την πάνω στο τσιζ κέικ! Καλή Επιτυχία! 👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...