Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαχανικά Γκρατέν

Καλοκαιρινή συνταγή, σχετικά ελαφριά αφού περιέχει τόσα φρέσκα λαχανικά της εποχής... Δοκίμασέ την ακόμη κι αν τα λαχανικά δεν είναι απ'τα αγαπημένα σου φαγητά...

ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουτάλα ελαιόλαδο
300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνε τις μελιτζάνες, καθάρσέ'τες και κόψε'τες σε μακρόστενες φέτες. Πλύνε και καθάρισε τα κολοκυθάκια και κόψε'τα και αυτά σε μακρόστενες φέτες. Πλύνε τις ντομάτες και κόψε'τες σε ροδέλες.
Τοποθέτησε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, εναλλάξ με τα κολοκυθάκια. Βάλε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπέρωσε πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και πασπάλισε με τα ψιλοκομμένα αρωματικά λαχανικά και το τυρί τριμμένο. Κάλυψε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάλε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν το βγαλεις απ'τον φούρνο βγάλε το αλουμινόχαρτο και να πάρει χρώμα το τυρί και να κάνει κρουστά! 

Τip
*Αντί για κίτρινα τυριά μπορεις να χρησιμοποιήσεις φέτα και λίγη τριμμένη φρυγανιά για να κάνει κρούστα!
*Πρόσθεσε ότι άλλο λαχανικό θέλεις, μόνο πρόσεξε όσα είναι σκληρά (μπρόκολο, φασολάκια φρέσκα) να τα βράσεις λίγο και να τα αφήσεις να στραγγίξουν καλά πριν τα προσθέσεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια