Άκρως καλοκαιρινή συνταγή για ένα δροσερό φρέσκο χυμό-παγωτάκι για τους μικρούς και αν προσθέσεις αλκοόλ ένα ωραίο δροσερό ποτάκι για τους μεγαλύτερους!
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. σάρκα καρπουζιού
6 κ.σ. μέλι
1 (χυμός και ξύσμα) λεμόνι ή λάιμ
300 γρ. χυμό για τους μικρούς
ή 200 γρ. βότκα για τους μεγάλους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψε το καρπούζι σε κομμάτια και κάνε το πουρέ. Ανακάτεψε με το μέλι και το λεμόνι. Ρίξε τον πουρέ σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και βάλε τον για τρεις ώρες στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα βγάζε τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο για να μην γίνει σαν νερό αργότερα. Επανάλαβε μέχρι να παγώσει εντελώς ο πουρές. Με ένα πιρούνι ανακάτεψε και μοίρασε τους σε ποτήρια. Γεμίστε τα ποτήρια με χυμό ή βότκα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου