Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γρανίτα καρπούζι

Άκρως καλοκαιρινή συνταγή για ένα δροσερό φρέσκο χυμό-παγωτάκι για τους μικρούς και αν προσθέσεις αλκοόλ ένα ωραίο δροσερό ποτάκι για τους μεγαλύτερους!

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. σάρκα καρπουζιού
6 κ.σ. μέλι
1 (χυμός και ξύσμα) λεμόνι ή λάιμ
300 γρ. χυμό για τους μικρούς
ή  200 γρ. βότκα για τους μεγάλους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψε το καρπούζι σε κομμάτια και κάνε το πουρέ. Ανακάτεψε με το μέλι και το λεμόνι. Ρίξε τον πουρέ σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και βάλε τον για τρεις ώρες στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα βγάζε τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο για να μην γίνει σαν νερό αργότερα. Επανάλαβε μέχρι να παγώσει εντελώς ο πουρές. Με ένα πιρούνι ανακάτεψε και μοίρασε τους σε ποτήρια. Γεμίστε τα ποτήρια με χυμό ή βότκα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...