Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γρανίτα καρπούζι

Άκρως καλοκαιρινή συνταγή για ένα δροσερό φρέσκο χυμό-παγωτάκι για τους μικρούς και αν προσθέσεις αλκοόλ ένα ωραίο δροσερό ποτάκι για τους μεγαλύτερους!

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. σάρκα καρπουζιού
6 κ.σ. μέλι
1 (χυμός και ξύσμα) λεμόνι ή λάιμ
300 γρ. χυμό για τους μικρούς
ή  200 γρ. βότκα για τους μεγάλους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψε το καρπούζι σε κομμάτια και κάνε το πουρέ. Ανακάτεψε με το μέλι και το λεμόνι. Ρίξε τον πουρέ σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και βάλε τον για τρεις ώρες στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα βγάζε τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο για να μην γίνει σαν νερό αργότερα. Επανάλαβε μέχρι να παγώσει εντελώς ο πουρές. Με ένα πιρούνι ανακάτεψε και μοίρασε τους σε ποτήρια. Γεμίστε τα ποτήρια με χυμό ή βότκα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια