Τα λόγια είναι περιττά γι'αυτό το φαγητό... Η γλυκόξινη σως ταιριάζει απόλυτα με το χοιρινό και με τα λαχανικά. Μπορείς να κάνεις και μια εντυπωσιακή και όμορφη παρουσίαση. Ένα φαγητό για μία ξεχωριστή περίσταση που απαιτεί κάτι καλύτερο, κι αυτό είναι ότι καλύτερο!
Υλικά (2 άτομα)
500γρ. ψαρονέφρι
1 κολοκυθάκι
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κολοκυθάκι
6κ.σ . βαλσάμικο
3κ.σ. μουστάρδα
1κ.σ. μέλι
10κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβεις το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες ενός δακτύλου και ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ομοίως κάνεις και με τα λαχανικά. Κόβεις τις πιπεριές Φλωρίνης στα δύο κατά μήκος και μετά στη μέση κατά πλάτος, να βγουν τέσσερα κομμάτια. Βγάζεις τα σπόρια και το κοτσάνι. Καθαρίζεις το κρεμμύδι και κόβεις από τη μέση που είναι μεγαλύτερο δύο χοντρές ροδέλες, προσεκτικά να μην διαλυθεί. Έτσι κάνεις και με την μελιτζάνα κόβεις τέσσερις ροδέλες. Κόβεις τρεις φέτες από το κολοκυθάκι και πάλι στη μέση κατά πλάτος να γίνουν έξι. Βάζεις όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, βάζεις αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 8 κουταλιές λάδι. Ανακατεύεις καλά και ψήνεις στον φούρνο στο γκριλ στους 180°C για 5' από κάθε πλευρά. Αυτό μπορείς να το κάνεις και στη σχάρα ή σε σπιτικό μικρό γκριλ. Το κρέας μπορείς να το σωτάρεις ή να το ψήσεις κι αυτό στο γκριλ όχι όμως μαζί με τα λαχανικά. Αν το σωτάρεις, σε τηγάνι με λίγο λάδι, από 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, αν έχεις το κόψει το κρέας λεπτό. Αν όχι εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου. Φτιάχνεις τη σως, ανακατεύοντας το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Στήνεις τα λαχανικά και το κρέας σου, περιχύνεις με τη σως κι έτοιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου