Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκόξινα φιλετάκια με λαχανικά σχάρας

Τα λόγια είναι περιττά γι'αυτό το φαγητό... Η γλυκόξινη σως ταιριάζει απόλυτα με το χοιρινό και με τα λαχανικά. Μπορείς να κάνεις και μια εντυπωσιακή και όμορφη παρουσίαση. Ένα φαγητό για μία ξεχωριστή περίσταση που απαιτεί κάτι καλύτερο, κι αυτό είναι ότι καλύτερο!

Υλικά (2 άτομα)
500γρ. ψαρονέφρι
1 κολοκυθάκι
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κολοκυθάκι
6κ.σ . βαλσάμικο
3κ.σ. μουστάρδα
1κ.σ. μέλι
10κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη

Εκτέλεση
Κόβεις το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες ενός δακτύλου και ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ομοίως κάνεις και με τα λαχανικά. Κόβεις τις πιπεριές Φλωρίνης στα δύο κατά μήκος και μετά στη μέση κατά πλάτος, να βγουν τέσσερα κομμάτια. Βγάζεις τα σπόρια και το κοτσάνι. Καθαρίζεις το κρεμμύδι και κόβεις από τη μέση που είναι μεγαλύτερο δύο χοντρές ροδέλες, προσεκτικά να μην διαλυθεί. Έτσι κάνεις και με την μελιτζάνα  κόβεις τέσσερις ροδέλες. Κόβεις τρεις φέτες από το κολοκυθάκι και πάλι στη μέση κατά πλάτος να γίνουν έξι. Βάζεις όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, βάζεις αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 8 κουταλιές λάδι. Ανακατεύεις καλά και ψήνεις στον φούρνο στο γκριλ στους 180°C για 5' από κάθε πλευρά. Αυτό μπορείς να το κάνεις και στη σχάρα ή σε σπιτικό μικρό γκριλ. Το κρέας μπορείς να το σωτάρεις ή να το ψήσεις κι αυτό στο γκριλ όχι όμως μαζί με τα λαχανικά. Αν το σωτάρεις, σε τηγάνι με λίγο λάδι, από 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, αν έχεις το κόψει το κρέας λεπτό. Αν όχι εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου. Φτιάχνεις τη σως, ανακατεύοντας το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Στήνεις τα λαχανικά και το κρέας σου, περιχύνεις με τη σως κι έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!