Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικές βάφλες

Εντάξει καλοκαίρι έρχεται και πρέπει να βρεις ένα καλό συνοδευτικό για το παγωτό. Τι; Σκέτο;;; Καλά επαναδιατυπώνω, καλοκαίρι έρχεται και πρέπει να βρεις μια καλή δικαιολογία μαζί με το παγωτό να τρως και την αγαπημένη βάφλα φυσικά!!! Λοιπόν η πιό εύκολη συνταγή για τραγανό εξωτερικό, μαλακό και αφράτο εσωτερικό είναι αυτή! Δοκίμασέ την!!!

Υλικά
400 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
600 ml γάλα
2 αβγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλλίνες

Εκτέλεση
Ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το γάλα και την μαργαρίνη λιωμένη. Ανακάτεψε καλά με σύρμα να σπάσει καλά το αλεύρι!  Στο τέλος βάλε τα αβγά και ανακάτεψε. Άφησε τον χυλό να σταθεί για μισή ώρα και έπειτα ψήσε τις βάφλες σε ειδική βαφλιέρα και σερβίρετε όοοοπως θέλεις!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια