Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσουρέκι Πασχαλινό

Η πιό εύκολη και γρήγορη συνταγή για τσουρέκια! Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένη σοκολάτα μέσα στη ζύμη!

Υλικά
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
3 αβγά
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα  πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό μόνο το ασπράδι διαλυμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτεις τα αβγά ένα-ένα, το γάλα, το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Αφού ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, προσθέτεις και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, σταδιακά. Ζυμώνεις το μείγμα με τα χέρια κι αν δεις ότι η ζύμη μου είναι ακόμη λίγο υγρή και κολλάει στα χέρια, προσθέτεις ακόμη αλεύρι. Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα δουλεύεις,  σχηματίζοντας κορδόνια. Ενώνεις τα κορδόνια ανά δύο ή σχηματίζεις τσουρέκια σε δικό σου σχέδιο. Αναμειγνύεις το ασπράδι με λίγο νερό κι αλείφεις με ένα πινέλο την επιφάνεια από τα τσουρέκια. Αν θέλεις πασπαλίζεις με φιλέ αμυγδάλου! Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50'.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια