Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολη Τάρτα με Πράσο

Υλικά (ταψί 30x40)
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. φέτα τριμμένη
3 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Άπλωσε το φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τρύπησε την σφολιάτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήσε την για 15 λεπτά στους 180°C και άφησέ τη να κρυώσει. Παράλληλα σώταρε τα πράσα με τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και άφησέ τα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αλατοπιπέρωσέ τα και άφησέ τα σε ενα μπολ να κρυώσουν. Μετά ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε το μείγμα πάνω στη μισοψημένο φύλλο. Ψήσε για άλλα 40 λεπτά στους 170°C. Έτοιμη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...