Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολη Τάρτα με Πράσο

Υλικά (ταψί 30x40)
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. φέτα τριμμένη
3 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Άπλωσε το φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τρύπησε την σφολιάτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήσε την για 15 λεπτά στους 180°C και άφησέ τη να κρυώσει. Παράλληλα σώταρε τα πράσα με τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και άφησέ τα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αλατοπιπέρωσέ τα και άφησέ τα σε ενα μπολ να κρυώσουν. Μετά ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε το μείγμα πάνω στη μισοψημένο φύλλο. Ψήσε για άλλα 40 λεπτά στους 170°C. Έτοιμη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια