Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τραχανότο

Σαν το ριζότο, αλλά με τραχανά. Μίας και είναι της μόδας ας το φτιάξουμε. Επιστροφή στα πατροπαράδοτα με νέους γευστικούς συνδυασμούς! Ότι πρέπει για το χειμώνα!

Υλικά:
250 γρ.τραχανά ξινό
1 πράσο σε ροδέλες
5 μανιτάρια ψιλοκομμένα 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα περασμένη από τρίφτη
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κύβο  λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι
1 κουτ.σουπ. βούτυρο
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

Εκτέλεση:
Σωτάρεις τα λαχανικά στο ελαιόλαδο, εκτός της ντομάτας. Ρίχνεις τον τραχανά να σωταριστεί ελαφρά. Προσθέτεις την ντομάτα. Έχεις καυτό το ζωμό με τον κύβο λαχανικών μέσα και ξεκινάς να ρίχνεις σταδιακά τόσο ζωμό ώστε να καλύπτεται ο τραχανάς. Ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά προσθέτεις ζωμό όταν εξατμίζεται. Συνεχίζεις τη διαδικασία για 10 περίπου λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει ο τραχανάς. Τελειώνεις προσθέτοντας το βούτυρο και την παρμεζάνα εκτός φωτιάς ανακατεύοντας λίγο να χυλώσει. Αφήνεις 2-3 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι και σερβίρεις αμέσως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...