Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τραχανότο

Σαν το ριζότο, αλλά με τραχανά. Μίας και είναι της μόδας ας το φτιάξουμε. Επιστροφή στα πατροπαράδοτα με νέους γευστικούς συνδυασμούς! Ότι πρέπει για το χειμώνα!

Υλικά:
250 γρ.τραχανά ξινό
1 πράσο σε ροδέλες
5 μανιτάρια ψιλοκομμένα 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα περασμένη από τρίφτη
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κύβο  λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι
1 κουτ.σουπ. βούτυρο
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

Εκτέλεση:
Σωτάρεις τα λαχανικά στο ελαιόλαδο, εκτός της ντομάτας. Ρίχνεις τον τραχανά να σωταριστεί ελαφρά. Προσθέτεις την ντομάτα. Έχεις καυτό το ζωμό με τον κύβο λαχανικών μέσα και ξεκινάς να ρίχνεις σταδιακά τόσο ζωμό ώστε να καλύπτεται ο τραχανάς. Ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά προσθέτεις ζωμό όταν εξατμίζεται. Συνεχίζεις τη διαδικασία για 10 περίπου λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει ο τραχανάς. Τελειώνεις προσθέτοντας το βούτυρο και την παρμεζάνα εκτός φωτιάς ανακατεύοντας λίγο να χυλώσει. Αφήνεις 2-3 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι και σερβίρεις αμέσως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια