Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολάκια σοκολάτας

Μπολάκια φτιαγμένα από σοκολάτα, μέσα στα οποία μπορες να σερβίρεις παγωτό, κρέμες ή ότι άλλο θέλεις... Έξυπνη ιδέα για ένα πάρτυ, εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Υλικά (για 3)
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κ.σ . μαργαρίνη +έξτρα για το άλλειμα των μπαλονιών
3 μπαλόνια

Εκτέλεση
Λιώσς την σοκολάτα με τις 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε μπεν μαρί και ανακάτευε συνεχώς. Σε έναν δίσκο βάλε λαδόκολλα και φούσκωσε τα μικρά μπαλόνια περίπου σε μέγεθος πορτοκαλιού. Άλειψε τα μπαλονάκια με ελάχιστη μαργαρίνη και τα βούτηξέ τα μέχρι τη μέση στην κουβερτούρα. Ακούμπα πάνω στη λαδόκολλα και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα. Θα περισσέψει σοκολάτα. Μετά λιώσε ξανά την σοκολάτα στο μπεν μαρί όπως είνα, ανακάτευε με μαρίζ να πέσει η θερμοκρασία και βούτηξε ξανά στη σοκολάτα. Άφησε άλλη μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Με μια καρφίτσα σκας τα μπαλόνια, τα αφαιρείς με προσοχή το μπαλόνι και το μπολάκι είναι έτοιμο για γέμισμα και κατανάλωση!

Τip
*Ανακάτεψε τη σοκολάτα να κρυώσει πριν βουτήξεις μέσα τα μπαλόνια γιατί υπάρχει κίνδυνος να σκάσουν, λόγω της ζεστής σοκολάτας.
*Βουτάμε 2 φορές μέσα στην σοκολάτα για πιό παχύ στρώμα και σίγουρη επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια