Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολάκια σοκολάτας

Μπολάκια φτιαγμένα από σοκολάτα, μέσα στα οποία μπορες να σερβίρεις παγωτό, κρέμες ή ότι άλλο θέλεις... Έξυπνη ιδέα για ένα πάρτυ, εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Υλικά (για 3)
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κ.σ . μαργαρίνη +έξτρα για το άλλειμα των μπαλονιών
3 μπαλόνια

Εκτέλεση
Λιώσς την σοκολάτα με τις 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε μπεν μαρί και ανακάτευε συνεχώς. Σε έναν δίσκο βάλε λαδόκολλα και φούσκωσε τα μικρά μπαλόνια περίπου σε μέγεθος πορτοκαλιού. Άλειψε τα μπαλονάκια με ελάχιστη μαργαρίνη και τα βούτηξέ τα μέχρι τη μέση στην κουβερτούρα. Ακούμπα πάνω στη λαδόκολλα και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα. Θα περισσέψει σοκολάτα. Μετά λιώσε ξανά την σοκολάτα στο μπεν μαρί όπως είνα, ανακάτευε με μαρίζ να πέσει η θερμοκρασία και βούτηξε ξανά στη σοκολάτα. Άφησε άλλη μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Με μια καρφίτσα σκας τα μπαλόνια, τα αφαιρείς με προσοχή το μπαλόνι και το μπολάκι είναι έτοιμο για γέμισμα και κατανάλωση!

Τip
*Ανακάτεψε τη σοκολάτα να κρυώσει πριν βουτήξεις μέσα τα μπαλόνια γιατί υπάρχει κίνδυνος να σκάσουν, λόγω της ζεστής σοκολάτας.
*Βουτάμε 2 φορές μέσα στην σοκολάτα για πιό παχύ στρώμα και σίγουρη επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...