Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα με ταχίνι

Εύκολα, υγιεινά και νόστιμα που δεν θα καταλάβεις ότι νηστεύεις.

Υλικά
225γρ. ταχίνι
135γρ. ζάχαρη καστανή
125γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
280γρ. αλεύρι
180γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Ρίχνεις το ταχίνι, τη ζάχαρη, τον χυμό και το κονιάκ στο μίξερ και τα χτυπάς για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το αλεύρι, το ξύσμα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Σταματάς το μίξερ και δουλεύεις για λίγο τη ζύμη με τα χέρια, μέχρι να γίνει μαλακή. Πλάθεις σε μπαλίτσες και τις βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζεις να γίνουν επίπεδα. Ψήνεις τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια