Εύκολα, υγιεινά και νόστιμα που δεν θα καταλάβεις ότι νηστεύεις.
Υλικά
225γρ. ταχίνι
135γρ. ζάχαρη καστανή
125γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
280γρ. αλεύρι
180γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ρίχνεις το ταχίνι, τη ζάχαρη, τον χυμό και το κονιάκ στο μίξερ και τα χτυπάς για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το αλεύρι, το ξύσμα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Σταματάς το μίξερ και δουλεύεις για λίγο τη ζύμη με τα χέρια, μέχρι να γίνει μαλακή. Πλάθεις σε μπαλίτσες και τις βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζεις να γίνουν επίπεδα. Ψήνεις τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου