Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα με ταχίνι

Εύκολα, υγιεινά και νόστιμα που δεν θα καταλάβεις ότι νηστεύεις.

Υλικά
225γρ. ταχίνι
135γρ. ζάχαρη καστανή
125γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
280γρ. αλεύρι
180γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Ρίχνεις το ταχίνι, τη ζάχαρη, τον χυμό και το κονιάκ στο μίξερ και τα χτυπάς για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το αλεύρι, το ξύσμα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Σταματάς το μίξερ και δουλεύεις για λίγο τη ζύμη με τα χέρια, μέχρι να γίνει μαλακή. Πλάθεις σε μπαλίτσες και τις βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζεις να γίνουν επίπεδα. Ψήνεις τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...