Η ζαχαρόπαστα ή φοντάν. Το υλικό που θα δώσει επαγγελματικό φινίρισμα στις τούρτες σου. Ιδανική και για τα στολίδια/κατασκευές για να διακοσμήσεις όλα τα γλυκά σου. Χρησιμοποίησε συνολικά τόση άχνη ζάχαρη, ώστε το τελικό μείγμα να είναι ελαστικό και να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Υλικά
1/4 κούπας κρύο νερό
20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
800-1000 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα γλυκόζη
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. γλυκερίνη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Βανίλια ή αρωμα της αρεσκείας σου
Εκτέλεση
Ρίξε σ'ένα μπολ τη μισή άχνη και κάνε μια λακούβα στη μέση. Κάνε μπεν μαρί (βάλε σε σιγανή φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσεις ένα μικρό ανοξείδωτο μπολ που μα εφάπτεται). Μέσα στο μπολ του μπεν μαρί βάλε το κρύο νερό και τη ζελατίνη. Ανακάτεψε να διαλυθεί καλά και πρόσθεσε τη γλυκόζη. Συνεχίζεις το ανακάτεμα, προσθέτοντας τη μαργαρίνη, τη γλυκερίνη και τη βανίλια. Aνακατεύεις για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνεις το μείγμα στη λακουβίτσα της άχνης κι ανακατεύεις με μια μαρίζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω, να το απορροφήσει η άχνη (εδώ αν θέλεις προσθέτεις χρώμα). Μεταφέρεις το μείγμα στον πάγκο ή σε μεγαλύτερο μπολ και ζυμώνεις προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη άχνη, όση πάρει θα το δεις με το μάτι, μέχρι να μην κολλάει στα δάχτυλα και να είναι ελαστική. Είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις. Μπορείς επίσης να την τυλίξεις σε πλαστική μεμβράνη πολύ καλά και να τη διατηρήσεις σε ξηρό μέρος για λίγες μέρες. Εναλλακτικά στην κατάψυξη για ένα μήνα, πριν την χρησιμοποιήσεις την κατεβάζεις, να ξεπαγώσει μόνη της, στην ψύξη.
Τip
Αν δεις να χαλάει η υφή της, άλειψε τα χέρια σου με μαργαρίνη ή λάδι και ζύμωσέ την ελαφρά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου