Η σοκολάτα αρέσει στους περισσότερους. Εδώ βάζω κι εμένα στους λάτρεις της σοκολάτας. Γι' αυτό αφιέρωσα ολόκληρη ενότητα στη σοκολάτα! Επίσης γι'αυτό βρήκα κι αυτή τη συνταγή! Ναι, πολύ σοκολάτα θα πεις. Σοκολατένιο κέικ καο σοκολατένιο frosting και σοκολατένιο γλάσσο. Εδώ βέβαια έχουμε μικρά κεκάκια, δεν είναι τόσο έντονο αλλά ωραίο! Τρως ένα κάθε μέρα και είσαι οκ!!!
Υλικά (8 cupcakes)
Κέικ: 30γρ. ζάχαρη
40γρ. μέλι
1 αυγό
1 βανιλίνη
60γρ. αλεύρι
15γρ. κακάο
2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
70γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
Γλάσσο: 40γρ. γάλα
80γρ. κουβερτούρα τριμμένη
Frosting: 100γρ. μαργαρίνη
120γρ. άχνη κοσκινισμένη
30γρ. κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Κέικ: Στο μίξερ χτύπησε για 5 λεπτά τη ζάχαρη, το αυγό, το μέλι, το λάδι και τη βανιλίνη. Έπειτα βάλε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν. Μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, παχύρευστος χυλός, μοιράζεις σε φαρμάκια με καραμελόχαρτα. Ψήσε για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C.
Γλάσσο: Κόβεις την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνεις το γάλα, να μην κάψει, και το ρίχνεις πάνω στην σοκολάτα. Ανακατεύεις με μαρίζ καλά να γίνει ένα μείγμα, αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
Frosting: Χτύπησε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτο στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.
Συνθέτεις το γλυκό, πάνω στα cupcakes βάζεις από μία κουταλιά γλάσσο, με κορνέ ή κουτάλι βάζεις frosting, λίγο γλάσσο ακόμη, τρίβεις σοκολάτα κι έτοιμα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου