Κυριακάτικο φαγητό ή για επίσημο δείπνο. Απλό και διαφορετικό.
Υλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαράκι σε κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 καρότα σε λωρίδες (ζουλιέν)
2-3 φλ. νερό
2 φλ. κρασί κόκκινο γλυκό κρασί
3 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.γλ. κόκκοι πιπεριού
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένεις το κρέας και αν δεν είναι κομμένο το κόβεις σε μέτρια κομμάτια. Το βράζεις σε νερό μέχρι να μαλακώσει σχεδόν. Αφήνεις να στραγγίσει. Ζεσταίνεις το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνεις μέσα το κρέας να πάρει χρώμα. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα καρότα αφήνεις να μαραθούν και σβήνεις με το κρασί. Ρίχνεις τα μπαχαρικά, το αλάτι και το νερό. Αφήνεις να σιγοβράσει, για για μισή-μία ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά, σε χαμηλή φωτιά. Ιδανικά το φαγητό στο τέλος πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι, να εξατμιστούν όλα τα υγρά! Σερβίρεις με ρύζι!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου