Διαφορετική συνταγή για ρεβίθια. Αν δεν είσαι φαν του συγκεκριμένου όσπριου, αυτή η συνταγή θα σε κάνει να τα αγαπήσεις λίγο παραπάνω!
Υλικά (2 μερίδες)
250 γρ. ξερά ρεβίθια, αποφλοιωμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. κάρυ σε σκόνη
½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
½ κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. χυμό λεμονιού,
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και Πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό πλατύφυλλο ή κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Βάζεις τα ρεβίθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό. Αφήνεις να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για περίπου 1-1 ½ ώρα, ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζεις από τη φωτιά και τα στραγγίζεις. Ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις τα μπαχαρικά στο τηγάνι, τον πελτέ, τις ντομάτες, 1 φλιτζάνι νερό και τα ανακατεύεις όλα μαζί για μερικά
λεπτά. Προσθέτεις και τα ρεβίθια ανακατεύεις για 2-3 λεπτά. Σερβίρεις με το γιαούρτι και τον μαϊντανό.
Τip
*Μπορείς να χρησιμοποιήσειςκαι
κανονικά, ξερά ρεβίθια στο πιάτο αυτό, όμως θα πρέπει να τα μουλιάσεις για 8 ώρες πριν τα βράσεις και ο χρόνος βρασμού θα είναι μεγαλύτερος.
*Αν θέλεις πρόσθεσε και λίγο ρύζι! Μαγείρεψέ το ξεχωριστά με λίγο αλάτι και μπέρδεψέ το στο τηγάνι!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου