Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παντζαρόσουπα βελουτέ

Τα παντζάρια τώρα που είναι η εποχή τους, είναι νόστιμα και αρκετά γλυκά! Φτιάξε αυτή την απλή και κατακόκκινη σούπα, σίγουρα δεν θα χάσεις! Η γεύση που σου αφήνει στο τέλος είναι ελαφρά γλυκόξινη. Το παντζάρι με το ξύδι και το γιαούρτι που θα βάλεις στο τέλος συνθέτουν μια υπέροχη γεύση που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σου!

Υλικά (4 άτομα)
1 κουτάλα ελαιόλαδο
400 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
Αλάτι και Πιπέρι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό ή απλό
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά, σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα παντζάρια με τις πατάτες για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτεις το ζωμό λαχανικών ή το νερό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και αφήνεις σε δυνατή φωτιά υλικά να πάρουν μια βράση. Έπειτα χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάς όλο το περιεχόμενο από το μπλέντερ σε δόσεις ή με το μπίμερ μέσα στην κατσαρόλα (ότι έχεις) μαζί με τον άνηθο μέχρι να φτιάξεις μια λεία βελούδινη σούπα. Την ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα προσθέτεις το ξύδι και συνεχίζεις το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Μόλις γίνει, σερβίρεις άμεσα σε ατομικά μπολάκια και στο κέντρο  βάζεις δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι και στολίζεις με λίγο άνηθο!

Τip
Χωρίς το γιαούρτι έχεις μια υπέροχη νηστίσιμη σούπα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...