Είναι πράγματι μία πολύ διαφορετική τούρτα. Σχετικά εύκολη στην παρασκευή της! Όταν κόψεις ένα κομμάτι όλοι θα σε ρωτάνε πως έφτιαξες αυτήν την τούρτα!!!
ΥΛΙΚΆ:
Παντεσπάνι: 300 γρ. ασπράδια
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. κρόκοι
2 βανίλιες
125 γρ. αλεύρι
125 γρ. κορν φλάουρ
Σύνθεση: 2 έτοιμα στρογγυλά παντεσπάνια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
2 σφηνάκια κονιάκ
1 κονσέρβα βύσσινα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Παντεσπάνι: Χτυπάς τ'ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτεις σιγά σιγά τη ζάχαρη μέσα στη μαρέγκα και συνεχίζεις το χτύπημα. Αφού ενσωματωθούν τα δύο υλικά ανακατεύεις τους κρόκους με τις βανίλιες και ρίχνεις στον κάδο του μίξερ. Συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Αποσύρεις τον κάδο, ρίχνεις το αλεύρι με το κορν φλάουρ και συνεχίζεις ανακατεύοντας με τρυπητή κουτάλα απαλά να μην πέσει το μείγμα! Τοποθετείς λαδόκολλα σε ταψί (όχι στρογγυλό) και βάζεις ένα λεπτό φύλλο απ'το μείγμα. Ψήνεις άμεσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 7-8'.Όταν βγάλεις απ'το φούρνο αφαιρείς το παντεσπάνι αμέσως απ'το ταψί για να σταματήσεις το ψήσιμο και για να μην στεγνώσει! Κόβεις σε τρία ίσα μέρη κατά μήκος και αφήνεις να κρυώσει. Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αναμειγνύεις την μαρμελάδα με το κονιάκ. Εδώ αρχίζεις να στήνεις. Απλώνεις πάνω στα τρία κομμάτια του παντεσπανιού το μείγμα με την μαρμελάδα. Σε δίσκο βάζεις το ένα έτοιμο στρογγυλό παντεσπάνι για βάση. Βάζεις πάνω του σαντιγί. Ρολάρεις το ένα παντεσπάνι καλά και το ακουμπάς στο κέντρο του έτοιμου στρογγυλού παντεσπανιού. Πιέζεις ελαφρά να κολλήσει καο γύρω του τυλίγεις το επόμενο. Επαναλαμβάνεις και με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι με μαρμελάδα να καλυφθεί όλο το στρογγυλό παντεσπάνι. Απλώνεις λίγη σαντιγί και βάζεις το δεύτερο στρογγυλό παντεσπάνι. Καλύπτεις ομοιόμορφα με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζεις με τα βύσσινα κονσέρβας!
Τip
*Αν θέλεις το παντεσπάνι σοκολατένιο αφαιρείς 25 γρ. αλεύρι και βάζεις 25 γρ. κακάο.
* Το φύλλο πρέπει να είναι λεπτό έτσι ώστε όταν ψηθεί να μπορέσεις να το ρολάρεις εύκολα.
*Αντί για βύσσινο βάλε ότι μαρμελάδα θέλεις ή μους σοκολάτας ή βανίλιας! Ότι άλλο θέλεις!!!
*Με την παραπάνω συνταγή θα γίνουν δύο λεπτά μακρόστενα παντεσπάνια. Ιδανικά και για κορμό!
*Για περισσότερη ευκολία δες τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου