Ένα από τα πιό υγιεινά κρέατα γιατί έχει ελάχιστο λίπος. Μαγειρευτό είναι πεντανόστιμο αλλά και ψητό (παϊδάκια) είναι το κάτι άλλο. Ψητό όμως πρέπει να το καταναλώσεις αμέσως γιατί μετά σκληραίνει! Όπως όλα τα κυνήγια, πριν το μαγείρεμα, απαραίτητα θέλει μαρινάρισμα, για να μαλακώσει!
Υλικά
Μαρινάδα: 1 κιλό αγριογούρουνο σε μέτρια κομμάτια
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
2 καρότα χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. ξύδι
1 λίτρο κόκκινο γλυκό κρασί
Μαγείρεμα: 2 φύλλα δάφνη
1 ξύλο κανέλας κανέλας
4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
2 κρεμμύδια κομμένα στα οκτώ
1 σκελίδα σκόρδο
3 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 πράσα χοντροκομμένα
2 φλ. ελαιόλαδο
3-4 κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι
2 κ.γλ. πιπεριά σε κόκκους
2 μεγάλα ποτήρια νερό
1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
Εκτέλεση:
Μαρινάρισμα Σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο μπολ βάζεις το κρέας και όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνεις μέσα στο ψυγείο ένα βράδυ ή ιδανικά μία μέρα. Έπειτα πετάς την μαρινάδα και αρχίζεις το μαγείρεμα. Στην κατσαρόλα που θα φτιάξεις το φαγητό σοτάρεις κρέας καλά από όλες τις μεριές να πάρει χρώμα. Ρίχνεις όλα τα μπαχαρικά κατά το σοτάρισμα μαζί με το κρέας. Ποσθέτεις τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την δάφνη και την κανέλα, τα καρότα, τις πατάτες, τα πράσα, το σέλινο και τον πελτέ. Τέλος αλατίζεις και σβήνεις το φαγητό με το κρασί. Ρίχνεις και το νερό σκεπάζεις και σιγοβράζεις για μιάμιση ώρα ή και περισσότερο αν χρειάζεται. Εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος, πρέπει το κρέας να διαλύεται με το πιρούνι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου