Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολη τάρτα σοκολάτας

Μια εύκολη συνταγή για τάρτα, με γρήγορη και τραγανή βάση από μπισκότα!

Υλικά (24εκ.)
Βάση: 250 γρ. μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
80 γρ. κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
Γέμιση: 400 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
250 γρ. γάλα ζεστό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Τάρτα: Τρίβεις τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνεις το βούτυρο, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή. Βάζεις τα
μπισκότα  στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύεις πάρα πολύ καλά. Στρώνεις στο ταψάκι για βάση της τάρτας. Πιέζειε με τη βάση ενός ποτηριού ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Σηκώνεις λίγη από τη βάση στα πλάγια της για τοιχώματα. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την γέμιση.
Γέμιση: Ζεσταίνεις το γάλα πολύ καλά και το προσθέτεις στη σοκολάτα που έχεις ψιλοκόψει πολύ καλα και την έχεις σε ένα μπολ. Βάζεις το γάλα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας καλά με μαρίζ πριν βάλεις την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή και πιό πλούσια. Τελος προσθέτεις το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύεις να λιώσει κι αυτό!
Ολοκλήρωση: Αφού ετοιμάσεις την γκανάς τη βαζεις πάνω στην τάρτα. Αφηνεις να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζεις να παγώσει στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΤΙΡ
Η τάρτα διατηρείται εκτός ψυγείου γιατί έτσι ή σοκολάτα έχει όλα της τα αρώματα και την γεύση της.
Πρέπει να έχεις ένα μαχαίρι ζεστό, ώστε να κόβονται όμορφα τα κομμάτια. Αυτό μπορείς να το πετύχεις έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και, κάθε φορά που θέλεις να κοψεις ένα κομμάτι, βούτηξε τη λάμα του μαχαιριού εκεί μέσα και, σκούπισέ την με ένα πανί, και κόψε!
Μπορείς να την συνδυάσεις με παγωτό αλλά και από μόνη της είναι απολαυστική!
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη 👍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...