Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λάβα κέικ

Υπέροχο γλυκό, άκρως σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα που το φτιάχνεις πολύ γρήγορα, και πολύ εύκολα!

Υλικά
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
½ φλ. βούτυρο μαλακό
1 φλ. άχνη ζάχαρη
2 ολόκληρα αυγά + 2 κρόκοι
6 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220°C. Βουτυρώνεις 4 φαρμάκια τοποθετείς 4 μικρά φύλλα  λαδόκολλάς σε 4 θα βοηθήσει να ξεφορμαριστούν πιό εύκολα! Λιώνεις την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.  Ρίχνεις στο μείγμα σοκολάτας την άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις. Προσθέτεις τα χτυπημένα αυγά μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Χωρίζεις το μείγμα στα 4 μπολ. Ψήσε για 8-10 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια