Πολύ εύκολη συνταγή για τάρτα, με γρήγορη και τραγανή βάση από μπισκότα! Και δεν χρειάζεται ψήσιμο!
Υλικά (24εκ.)
Βάση: 250 γρ. μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
80 γρ. κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
Γέμιση: 400 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
250 γρ. γάλα ζεστό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Τάρτα: Τρίβεις τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνεις το βούτυρο, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή. Βάζεις τα
μπισκότα στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύεις πάρα πολύ καλά. Στρώνεις στο ταψάκι για βάση της τάρτας. Πιέζεις με τη βάση ενός ποτηριού ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Σηκώνεις λίγη από τη βάση στα πλάγια της για τοιχώματα. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την γέμιση.
Γέμιση: Ετοιμάζεις την γκανάζ. Πρόσεξε σε δύο σημεία! Κατ' αρχήν, το γάλα να είναι καυτό και να το προσθεσεις στη σοκολάτα (σε Μικρά κομμάτια) που την έχεις σε ένα μπολ σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας καλά πριν βγάλεις την επόμενη δόση. Μ'αυτόν τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερη η
κρέμα πιο γυαλιστερή. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο, το
οποίο το προσθέτεις στο τέλος, να
είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού ετοιμάσεις την γκανάζ τη βαζεις πάνω στην τάρτα. Αφήνεις να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζεις να παγώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Η τάρτα, και γενικά η σοκολάτα διατηρείται εκτός ψυγείου για να έχει όλα τα αρώματα της η σοκολάτα.
ΤΙΡ
Πρέπει να έχεις ένα μαχαίρι ζεστό, ώστε να κόψεις όμορφα τα κομμάτια. Αυτό θα το πετύχεις έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και, κάθε φορά που θα κόψεις ένα κομμάτι, βουτάμε τη λάμα του μαχαιριού εκεί μέσα και, αφού τη σκουπίσεις με ένα πανί, κόβεις το κομμάτι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου