Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κις λορέν μανιταριών

Αλμυρή τάρτα. Ιδανική για να ανοίξεις ένα δείπνο, κόβοντας μικρά κομματάκια. Χορταστική αν επιλέξεις να φας ένα κομμάτι. Αντικατέστησε τα μανιτάρια με αλλαντικά ή άλλα λαχανικά, όπως αρακά, που θέλεις!!! Εδώ είναι μια πανεύκολη συνταγή για ζύμη. Δεν χρειάζεται μίξερ ή περίπλοκες μαγειρικές τεχνικές για το ζύμωμα. Είναι γρήγορη γιατί δεν θα περιμένεις να παγώσει για να ανοίξεις φύλλο!

Υλικά (24 εκ.)
Ζύμη: 1 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. νερό παγωμένο
Γέμιση: 300 γρ. απρομανίταρα φρέσκα σε φέτες
4 μπουκετάκια μπρόκολο
4 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
120 γρ. έμενταλ τυρί τριμμένο
2/3 φλ. μισό-μισό γάλα και κρέμα γάλακτος
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζύμη Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170°C. Ανακατεύεις σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι. Σε άλλο σκεύος χτυπάς με σύρμα το ελαιόλαδο και το νερό και τα ρίχνεις στο αλεύρι. Ζυμώνεις μέχρι να γίνει ενιαία ζύμη. Ανοίγεις το ζυμάρι σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί. Βουτυρώνεις το ταψί και μεταφέρεις το φύλλο μέσα. Πατάς να στρώσει το φύλλο στο ταψί. Ψήνεις 15' χωρίς τη γέμιση και βάζοντας μια ζελατίνα με όσπρια ως βάρος για να μην φουσκώσει.
Γέμιση Σωτάρεις τα μανιτάρια με το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Προς το τέλος προσθέτεις το σκόρδο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ χτυπάε τα αυγά και προσθέτεις το μείγμα γάλακτος-κρέμας. Αδειάζεις τα λαχανικά στη ζύμη, απλώνεις το τυρί ομοιόμορφα και περιχύνεις με το μείγμα αυγών-κρέμας. Από πάνω τοποθετείς τα μπουκετάκια μπρόκολο για να έχεις κι ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Ψήνεις για άλλα 40-45′. Αφήνεις να κρυώσει λίγο για να στέκεται το κομμάτι κόβεις και σερβίρεις.

Τip
*Διατηρούνται στο ψυγείο για 4 ημέρες.
*Φτιάξε έτοιμες μισοψημένες βάσεις για κις λορέν. Άφησε να ξεπαγώσουν στη συντήρηση και φτιάξε οπότε θέλεις! Διατηρείς για ένα μήνα μόνο στην κατάψυξη μισοψημένη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...