Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κις λορέν μανιταριών

Αλμυρή τάρτα. Ιδανική για να ανοίξεις ένα δείπνο, κόβοντας μικρά κομματάκια. Χορταστική αν επιλέξεις να φας ένα κομμάτι. Αντικατέστησε τα μανιτάρια με αλλαντικά ή άλλα λαχανικά, όπως αρακά, που θέλεις!!! Εδώ είναι μια πανεύκολη συνταγή για ζύμη. Δεν χρειάζεται μίξερ ή περίπλοκες μαγειρικές τεχνικές για το ζύμωμα. Είναι γρήγορη γιατί δεν θα περιμένεις να παγώσει για να ανοίξεις φύλλο!

Υλικά (24 εκ.)
Ζύμη: 1 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. νερό παγωμένο
Γέμιση: 300 γρ. απρομανίταρα φρέσκα σε φέτες
4 μπουκετάκια μπρόκολο
4 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
120 γρ. έμενταλ τυρί τριμμένο
2/3 φλ. μισό-μισό γάλα και κρέμα γάλακτος
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζύμη Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170°C. Ανακατεύεις σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι. Σε άλλο σκεύος χτυπάς με σύρμα το ελαιόλαδο και το νερό και τα ρίχνεις στο αλεύρι. Ζυμώνεις μέχρι να γίνει ενιαία ζύμη. Ανοίγεις το ζυμάρι σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί. Βουτυρώνεις το ταψί και μεταφέρεις το φύλλο μέσα. Πατάς να στρώσει το φύλλο στο ταψί. Ψήνεις 15' χωρίς τη γέμιση και βάζοντας μια ζελατίνα με όσπρια ως βάρος για να μην φουσκώσει.
Γέμιση Σωτάρεις τα μανιτάρια με το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Προς το τέλος προσθέτεις το σκόρδο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ χτυπάε τα αυγά και προσθέτεις το μείγμα γάλακτος-κρέμας. Αδειάζεις τα λαχανικά στη ζύμη, απλώνεις το τυρί ομοιόμορφα και περιχύνεις με το μείγμα αυγών-κρέμας. Από πάνω τοποθετείς τα μπουκετάκια μπρόκολο για να έχεις κι ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Ψήνεις για άλλα 40-45′. Αφήνεις να κρυώσει λίγο για να στέκεται το κομμάτι κόβεις και σερβίρεις.

Τip
*Διατηρούνται στο ψυγείο για 4 ημέρες.
*Φτιάξε έτοιμες μισοψημένες βάσεις για κις λορέν. Άφησε να ξεπαγώσουν στη συντήρηση και φτιάξε οπότε θέλεις! Διατηρείς για ένα μήνα μόνο στην κατάψυξη μισοψημένη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια