Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεματάκι με Ψάρι

Αν σου είναι δύσκολο να ψήνεις ψάρι ή δεν ξέρεις πως να το κάνεις και φοβηθείς ότι θα το κάψεις ή το αφήσεις ώμο αυτή είναι η συνταγή που σου "λύνει" τα χέρια! Δεν στεγνώνει, κρατάει τα ζουμιά του και γίνεται πολύ νόστιμο! Η γεύση και το άρωμα του βουτύρου ενισχύσει την ένταση του φαγητού, θα σε εκπλήξει!

Υλικά (4 μερίδες)
4 φιλέτα άσπρο ψάρι
12 λεπτές φέτες λεμόνι ή λάιμ
4 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Προθερμένεις το φούρνο στους 180°C. Κόψε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Στο κέντρο κάθε χαρτιού στρώσε λίγο κρεμμύδι, πάνω του βάλε το φιλέτο. Πασπάλισε με αρωματικά και τοποθέτησε από τρεις φέτες λεμόνι πάνω στο κάθε φιλέτο. Μέσα στο κάθε δέμα βάλε από μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο. Τύλιξε κλείνοντας πολύ καλά τις άκρες. Βάζεις τα δεματάκια σ ταψί και ψήνεις για 20 λεπτά. Σερβίρεις αμέσως!

Τip
Μέσα στα δεματάκια μπορείς να βάλεις κι άλλα λαχανικά όπως λεπτοκομμένες πατάτες, φρέσκια ντομάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια