Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σφηνάκια σοκολάτας σε φράουλα

Ευρηματικό γλυκό. Σίγουρα αν προσφέρεις θα εντυπωσιάσεις χωρίς κόπο... Όλοι θα πουν τι ωραίο γλυκάκι, με έντονη γεύση! Φυσικά ο ασυναγώνιστος συνδυασμός της σοκολάτας με τις φράουλες είναι εγγύηση!

ΥΛΙΚΆ:
20 φράουλες
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
2 σφηνάκια κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σου

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κόψε με μαχαιράκι το κοτσάνι απ'τις φράουλες και βγάλε προσεκτικά την ψίχα χωρίς να τις τρυπήσεις, κόβεις λίγο το κάτω μέρος για να γίνει επίπεδο και να στέκονται στο πιάτο. Λιώσε τη σοκολάτα βούτηξε και κόλλα τις φράουλες με το κάτω μέρος σε έναν δίσκο που έχεις στρώσει λαδόκολλα. Άφησε εκτός ψυγείου έξω 10' να παγώσουν και να ναπ παγώσουν και να σταθούν έτσι ώστε να μπορέσεις να βάλεις τη μους χωρίς να τις χαλάσεις. Παράλληλα φτιάξε τη μους. Χτύπησε 5 λεπτά  την κρέμα γάλακτος και μετά πρόσθεσε το κακάο, το κονιάκ και συνέχισε το χτύπημα άλλα 3 λεπτά. Γέμισε τις φράουλες προσεκτικά. Βάλε για μία ώρα στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία και... στην υγεία μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια