Θρεπτική συνταγή που θα σε γεμίσει ενέργεια. Αναπάντεχα ωραίος συνδυασμός το σπανάκι με το αυγό! Τα μυστικά της συνταγής είναι δύο, φρέσκο σπανάκι και μην παραψησείς το αυγό!
Υλικά (2 άτομα)
500 γρ. σπανάκι
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
4 αβγά
Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένεις το σπανάκι και το βάζεις να αχνιστεί σε δυνατή φωτιά σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα προσθέτοντας μόνο λίγο νερό. Το στραγγίζεις. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνεις το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρεις για 2 λεπτά το κρεμμυδάκι. Προσθέτεις το σπανάκι με τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύεις για λίγο! Με το πιρούνι σχηματίζεις "φωλίτσες" ανάμεσα στο σπανάκι, χαμηλώνεις τη φωτιά και σπάζεις μέσα τους προσεχτικά
τα αβγά. Τα αλατοπιπερώνεις τα αυγά ελαφρά. Σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να ψηθούν τα αυγά. Σερβίρεις αμέσως!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου