Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπανάκι με αυγό

Θρεπτική συνταγή που θα σε γεμίσει ενέργεια. Αναπάντεχα ωραίος συνδυασμός το σπανάκι με το αυγό! Τα μυστικά της συνταγής είναι δύο, φρέσκο σπανάκι και μην παραψησείς το αυγό!

Υλικά (2 άτομα)
500 γρ. σπανάκι
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
4 αβγά
Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένεις το σπανάκι και το βάζεις να αχνιστεί σε δυνατή φωτιά σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα προσθέτοντας μόνο λίγο νερό. Το στραγγίζεις. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνεις το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρεις για 2 λεπτά το κρεμμυδάκι. Προσθέτεις το σπανάκι με τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύεις για λίγο! Με το πιρούνι σχηματίζεις "φωλίτσες" ανάμεσα στο σπανάκι, χαμηλώνεις τη φωτιά και σπάζεις μέσα τους προσεχτικά
τα αβγά. Τα αλατοπιπερώνεις τα αυγά ελαφρά. Σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να ψηθούν τα αυγά. Σερβίρεις αμέσως!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...