Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλμυρά Muffins με ελιές και δενδρολίβανο

Ιδανικά  για σπιτικό μπουφέ. Με απλά υλικά, και πολύ εύκολα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν ορεκτικό ή σαν ψωμάκια. Διαφορετικά από ελιόψωμο, και πολύ πιό εντυπωσιακά, σερβίρετέ τα σε πιατέλα με αλλαντικά και τυριά!

Υλικά (12 μάφινς)
260 γρ. αλεύρι
120 γρ. ελιές
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
25 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
120γρ. χλιαρό γάλα
50 γρ. λιωμένο βούτυρο ή  λάδι
1 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
Λιώνεις το βούτυρο, εκτός αν βάλεις λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο). Σε άλλο κατσαρολάκι ζέστανε, σε σιγανή φωτιά, ελαφρά το γάλα. Σε ένα μπολ κοσκίνισεε το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν. Πρόσθεσε το αλάτι, λίγη ζάχαρη, το τυρί και τα αρωματικά. Ανακατεύεις να ενωθούν καλά και ομοιόμορφα τα στερεά υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπάς με σύρμα ή μίξερ το αυγό, βάζεις το γάλα χλιαρό και το λάδι ή το βούτυρο. Ρίχνεις τις ελιές, χωρίς τα κουκούτσια και σε μικρά κομμάτια. Τις πρόσθετεις στο μπολ με τα στερεά υλικά. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, έως ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν καλά. Αναμειγνύεις τα υγρά με τα στερεά υλικά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. (Μην συνεχίζεις το ανακάτεμα για πολλή ώρα γιατί το μείγμα θα βγάλει το λάδι). Βάλε σε 12  βουτυρωμένες φόρμες για μάφινς, γέμισε τα 3/4. Σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C, κατεβάζεις στους 180°C και ψήνεις για 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Για να δεις αν είναι έτοιμα κάνε το “τεστ της
οδοντογλυφίδας” στο κέντρο του μάφιν. Όταν βγει καθαρή είναι έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!