Ιδανικά για σπιτικό μπουφέ. Με απλά υλικά, και πολύ εύκολα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν ορεκτικό ή σαν ψωμάκια. Διαφορετικά από ελιόψωμο, και πολύ πιό εντυπωσιακά, σερβίρετέ τα σε πιατέλα με αλλαντικά και τυριά!
Υλικά (12 μάφινς)
260 γρ. αλεύρι
120 γρ. ελιές
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
25 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
120γρ. χλιαρό γάλα
50 γρ. λιωμένο βούτυρο ή λάδι
1 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Λιώνεις το βούτυρο, εκτός αν βάλεις λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο). Σε άλλο κατσαρολάκι ζέστανε, σε σιγανή φωτιά, ελαφρά το γάλα. Σε ένα μπολ κοσκίνισεε το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν. Πρόσθεσε το αλάτι, λίγη ζάχαρη, το τυρί και τα αρωματικά. Ανακατεύεις να ενωθούν καλά και ομοιόμορφα τα στερεά υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπάς με σύρμα ή μίξερ το αυγό, βάζεις το γάλα χλιαρό και το λάδι ή το βούτυρο. Ρίχνεις τις ελιές, χωρίς τα κουκούτσια και σε μικρά κομμάτια. Τις πρόσθετεις στο μπολ με τα στερεά υλικά. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, έως ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν καλά. Αναμειγνύεις τα υγρά με τα στερεά υλικά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. (Μην συνεχίζεις το ανακάτεμα για πολλή ώρα γιατί το μείγμα θα βγάλει το λάδι). Βάλε σε 12 βουτυρωμένες φόρμες για μάφινς, γέμισε τα 3/4. Σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C, κατεβάζεις στους 180°C και ψήνεις για 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Για να δεις αν είναι έτοιμα κάνε το “τεστ της
οδοντογλυφίδας” στο κέντρο του μάφιν. Όταν βγει καθαρή είναι έτοιμα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου