Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαγειρικά κολπάκια νοl.3 (17-24)

17.  Για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια, πριν το σοτάρισμα ρίξε λίγο αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται. Μετά όμως πρόσεξε μην κάνεις αλμυρό το φαγητό σου!

18. Αν το κρέας που βράζεις εξακολουθεί να είναι σκληρό, απλώς ρίξε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.

19. Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι, ρίξε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.

20. Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλεις στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού. Δεν χρειάζεται όμως να το βράζεις με τις ώρες, αφού γενικότερα τα μαλάκια και τα οστρακοειδή, όσο περισσότερο τα βράζεις τόσο πιο πολύ σκληρά γίνονται!

21. Για ρύζι σπυρωτό και πιό άσπρο ρύζι πρόσθεσε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.

22. Για να μη "πατώσουν" τα κομματάκια των φρούτων ή των ξηρών καρπών στο κέικ, πασπάλισέ τα με αλεύρι και πρόσθεσέ τα στη ζύμη.

23. Όταν θέλεις να αφαιρέσεις περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος ή από ένα φαγητό, βάλε το φαγητό ή τον ζωμό πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια έτσι αφαιρείται ευκολότερα.

24. Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείς να την ανοίξεις σε φύλλο, βαλ'την για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!