Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαγειρικά κολπάκια νοl.3 (17-24)

17.  Για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια, πριν το σοτάρισμα ρίξε λίγο αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται. Μετά όμως πρόσεξε μην κάνεις αλμυρό το φαγητό σου!

18. Αν το κρέας που βράζεις εξακολουθεί να είναι σκληρό, απλώς ρίξε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.

19. Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι, ρίξε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.

20. Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλεις στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού. Δεν χρειάζεται όμως να το βράζεις με τις ώρες, αφού γενικότερα τα μαλάκια και τα οστρακοειδή, όσο περισσότερο τα βράζεις τόσο πιο πολύ σκληρά γίνονται!

21. Για ρύζι σπυρωτό και πιό άσπρο ρύζι πρόσθεσε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.

22. Για να μη "πατώσουν" τα κομματάκια των φρούτων ή των ξηρών καρπών στο κέικ, πασπάλισέ τα με αλεύρι και πρόσθεσέ τα στη ζύμη.

23. Όταν θέλεις να αφαιρέσεις περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος ή από ένα φαγητό, βάλε το φαγητό ή τον ζωμό πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια έτσι αφαιρείται ευκολότερα.

24. Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείς να την ανοίξεις σε φύλλο, βαλ'την για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...