Μυρωδάτο Ιταλικό ψωμί. Είναι σαν χοντρή πίτσα. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να βάλεις ότι θέλεις στην επιφάνεια. Βέβαια επειδή γίνεται πιό χοντρό καλύτερα να προτιμήσεις αρκετά αρωματικά και λίγα υλικά. Είναι ένα σύνθετο ωραίο ψωμάκι! Το ζύμωμά της παραδοσιακά γίνεται με το χέρι. Μην ξεχνάς εδώ το ζυμάρι πρέπει να είναι χοντρό και όχι λεπτό σαν της πίτσας. Μπορείς να το κάνεις στρόγγυλο ή τετράγωνο.
Υλικά (ταψί φούρνου)
Ζύμη 500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
Γέμιση 2 κ.γλ. χοντρό αλάτι
1 κ.γλ. βασιλικό ξερό
8 ντοματίνια στη μέση
10 ελιές στη μέση
Λίγο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνε λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό. Ρίξε σιγά σιγά το νερό και ξεκίνα το ζύμωμα παίρνοντας σιγά σιγά το αλεύρι από γύρω, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν έχεις μίξερ με γάντζο ρίξε στον κάδο όλα τα υλικά της ζύμης και χτυπά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάζεις τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη και σκεπάζεις με πετσέτα αφήνεις σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει και διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν είναι έτοιμη την βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα. πιέζεις με τα δάχτυλα, όχι πολύ πρέπει να έχει πάχος. Πασπαλίζεις με χοντρό αλάτι και βασιλικό όλη την επιφάνεια. Στρώνεις τα ντοματίνια, τις ελιές και από πάνω βάζεις το δενδρολίβανο. Ψήνεις στους 180°C για 30-35 μέχρι να χρυσαφίσει και να φουσκώσει αρκετά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου