Crrrispy... crrrispy... crrrispy... για να δικαιολογήσουμε και το όνομα του blog! Τραγανό καλαμάρι, σε μπουκίτσες. Μια καινούρια νότα για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά
500γρ. καλαμαράκια (κτψ ή φρέσκα)
1φλ. αλεύρι
1φλ. κορν φλάουρ
Αλάτι και Πιπέρι
Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αν τα καλαμαράκια είναι φρέσκα τα καθαρίζεις, τα πλένεις και τα κόβεις σε ροδέλες. Έπειτα τα αφήνεις να στεγνώσουν. Αν είναι κατεψυγμένα, τα αποψύχεις, τα πλένεις καλά και τα στεγνώνεις πολύ καλά! Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζεις το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνεις τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα ανακινείς μα καλυφθούν και ρίχνεις μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζεις για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και απ' όλες τις πλευρές! Τα βγάζεις κι αφήνεις να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί για λίγο. Αν θέλεις στίβεις λίγο λεμόνι, διακοσμείς με μαϊντανό ή σερβίρεις με σάλτσα μπάρμπεκιου, ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σου!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου