Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Crrrispy Τραγανό Καλαμάρι

Crrrispy... crrrispy... crrrispy... για να δικαιολογήσουμε και το όνομα του blog! Τραγανό καλαμάρι, σε μπουκίτσες. Μια καινούρια νότα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Υλικά
500γρ. καλαμαράκια (κτψ ή φρέσκα)
1φλ. αλεύρι
1φλ. κορν φλάουρ
Αλάτι και Πιπέρι
Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Αν τα καλαμαράκια είναι φρέσκα τα καθαρίζεις, τα πλένεις και τα κόβεις σε ροδέλες. Έπειτα τα αφήνεις να στεγνώσουν. Αν είναι κατεψυγμένα, τα αποψύχεις, τα πλένεις καλά και τα στεγνώνεις πολύ καλά! Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζεις το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνεις τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα ανακινείς μα καλυφθούν και ρίχνεις μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζεις για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και απ' όλες τις πλευρές! Τα βγάζεις κι αφήνεις να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί για λίγο. Αν θέλεις στίβεις λίγο λεμόνι, διακοσμείς με μαϊντανό ή σερβίρεις με σάλτσα μπάρμπεκιου, ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια