Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Crrrispy Τραγανό Καλαμάρι

Crrrispy... crrrispy... crrrispy... για να δικαιολογήσουμε και το όνομα του blog! Τραγανό καλαμάρι, σε μπουκίτσες. Μια καινούρια νότα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Υλικά
500γρ. καλαμαράκια (κτψ ή φρέσκα)
1φλ. αλεύρι
1φλ. κορν φλάουρ
Αλάτι και Πιπέρι
Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Αν τα καλαμαράκια είναι φρέσκα τα καθαρίζεις, τα πλένεις και τα κόβεις σε ροδέλες. Έπειτα τα αφήνεις να στεγνώσουν. Αν είναι κατεψυγμένα, τα αποψύχεις, τα πλένεις καλά και τα στεγνώνεις πολύ καλά! Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζεις το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνεις τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα ανακινείς μα καλυφθούν και ρίχνεις μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζεις για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και απ' όλες τις πλευρές! Τα βγάζεις κι αφήνεις να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί για λίγο. Αν θέλεις στίβεις λίγο λεμόνι, διακοσμείς με μαϊντανό ή σερβίρεις με σάλτσα μπάρμπεκιου, ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...