Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολύχρωμο παγωμένο κέικ

Χρονοβόρο γλυκό, αφού πρέπει να περιμένεις να παγώσει κάθε φορά η διαφορετική γεύση ζελέ-κρέμας που προσθέτεις! Ο συνδιασμος των γεύσεων, τα αρώματα των φρούτων και η πολυχρωμία θα σε αποζημιώσουν για την πολύωρη αναμονή! Σε συνδυασμό με την απαλή κρέμα, είναι υπέροχο γλυκό και πραγματικά θα το απολαύσεις! Επίσης μπορεί να γίνει μία πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων!

Υλικά
Βάση 150γ.  μπισκότα τριμμένα
80γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Κέικ 4 ζελέ σε διάφορα χρώματα και γεύσεις (π.χ πορτοκαλί, λεμόνι φράουλα ,μπανάνα, βύσσινο, ανανά)
400γρ. κρέμα τυρί ή ανθότυρο ή
γιαούρτι στραγγιστό
400γρ. κρέμα  γάλακτος
5 κ.σ. άχνη
4 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
12 κ.σ. ζεστό νερό
10 κ.σ. πραλίνα ή φρούτα σε φέτες ή σιρόπι βύσσινο, σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάση Τρίψε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακάτεψε με τη λιωμένη μαργαρίνη και τοποθέτησε το μείγμα σε τσέρκι ή τετράγωνο μπολ. Βάλε στο ψυγείο για να παγώσει.
Κέικ Χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την ζάχαρη και βάλε το τυρί ή το γιαούρτι. Χώρισε την κρέμα σε τέσσερα μπολάκια που να έχουν την ίδια ποσότητα μείγματος. Διέλυσε ένα φακελάκι ζελατίνα σε τρεις κουταλιές της σούπας ζεστό νερό ανακάτεψε το να κρυώσει και βάλτο σε ένα μπολάκι κρέμας. Βάλε το μπολάκι με τη ζελατίνα πάνω στη βάση των μπισκότων. Βάλε στο ψυγείο και το άφησε να σταθεροποιηθεί λίγο.  Παράλληλα φτιάξε το πρώτο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και το ανακάτεψε το μέχρι να κρυώσει. Βάλε το ζελέ πάνω από την κρέμα και αφήσέ το στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Το ίδιο κάνε και στις επόμενες στρώσεις, με την ίδια διαδικασία με τον ίδιο τρόπο όπως και στην πρώτη. Κάθε στρώση κρέμας και ζελέ να αφήνεις να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά για να μην ανακατευτούν τα μείγματα μεταξύ τους. Προαιρετικά στην τελευταία στρώση όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα και πας να βάλεις το ζελέ σε κάθε κομμάτι να βάλεις μια κουταλιά της σούπας πραλίνα ή φρούτα σε φέτες ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σου. Έτσι το γλυκό θα δείχνει πολύ όμορφο και από πάνω αφού το ζελέ παγώσει και γίνει διάφανο. Γι'αυτό για την τελευταία στρώση προτίμησε ένα ανοιχτόχρωμο ζελέ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...