Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολύχρωμο παγωμένο κέικ

Χρονοβόρο γλυκό, αφού πρέπει να περιμένεις να παγώσει κάθε φορά η διαφορετική γεύση ζελέ-κρέμας που προσθέτεις! Ο συνδιασμος των γεύσεων, τα αρώματα των φρούτων και η πολυχρωμία θα σε αποζημιώσουν για την πολύωρη αναμονή! Σε συνδυασμό με την απαλή κρέμα, είναι υπέροχο γλυκό και πραγματικά θα το απολαύσεις! Επίσης μπορεί να γίνει μία πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων!

Υλικά
Βάση 150γ.  μπισκότα τριμμένα
80γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Κέικ 4 ζελέ σε διάφορα χρώματα και γεύσεις (π.χ πορτοκαλί, λεμόνι φράουλα ,μπανάνα, βύσσινο, ανανά)
400γρ. κρέμα τυρί ή ανθότυρο ή
γιαούρτι στραγγιστό
400γρ. κρέμα  γάλακτος
5 κ.σ. άχνη
4 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
12 κ.σ. ζεστό νερό
10 κ.σ. πραλίνα ή φρούτα σε φέτες ή σιρόπι βύσσινο, σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάση Τρίψε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακάτεψε με τη λιωμένη μαργαρίνη και τοποθέτησε το μείγμα σε τσέρκι ή τετράγωνο μπολ. Βάλε στο ψυγείο για να παγώσει.
Κέικ Χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την ζάχαρη και βάλε το τυρί ή το γιαούρτι. Χώρισε την κρέμα σε τέσσερα μπολάκια που να έχουν την ίδια ποσότητα μείγματος. Διέλυσε ένα φακελάκι ζελατίνα σε τρεις κουταλιές της σούπας ζεστό νερό ανακάτεψε το να κρυώσει και βάλτο σε ένα μπολάκι κρέμας. Βάλε το μπολάκι με τη ζελατίνα πάνω στη βάση των μπισκότων. Βάλε στο ψυγείο και το άφησε να σταθεροποιηθεί λίγο.  Παράλληλα φτιάξε το πρώτο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και το ανακάτεψε το μέχρι να κρυώσει. Βάλε το ζελέ πάνω από την κρέμα και αφήσέ το στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Το ίδιο κάνε και στις επόμενες στρώσεις, με την ίδια διαδικασία με τον ίδιο τρόπο όπως και στην πρώτη. Κάθε στρώση κρέμας και ζελέ να αφήνεις να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά για να μην ανακατευτούν τα μείγματα μεταξύ τους. Προαιρετικά στην τελευταία στρώση όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα και πας να βάλεις το ζελέ σε κάθε κομμάτι να βάλεις μια κουταλιά της σούπας πραλίνα ή φρούτα σε φέτες ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σου. Έτσι το γλυκό θα δείχνει πολύ όμορφο και από πάνω αφού το ζελέ παγώσει και γίνει διάφανο. Γι'αυτό για την τελευταία στρώση προτίμησε ένα ανοιχτόχρωμο ζελέ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!