Ο Φεβρουάριος είναι βαπτισμένος σαν μήνας του έρωτα... Προσωπικά δεν συμφωνώ μ'αυτό, θεωρώ πως είναι εμπορική γιορτή διότι τον έρωτα τον γιορτάζουμε καθημερινά και μπλα, μπλα, μπλα... Βέβαια αν το πάρεις κι αλλιώς όλες οι γιορτές πλέον λίγο πολύ τείνουν να γίνουν εμπορικές, είτε είναι Χριστούγεννα, Πάσχα, ονομαστικές γιορτές κτλ κτλ κτλ... Γενικά και αντικειμενικά δεν είναι κακό να υπάρχει μια γιορτή που εξυμνεί τον έρωτα και την αγάπη, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και θα θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές. Να μας φτιάχνει το κέφι, η διάθεση! Ετσι λοιπόν η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει... Εδώ είμαστε... Είτε ξέρεις να μαγειρεύεις και αναζητάς κάτι πιό εξεζητημένο ή κι αν βρίσκεσαι στο άλλο άκρο και ψάχνεις κάτι αρκετά εύκολο με σίγουρη επιτυχία, εδώ είμαστε. Συμβουλή: όχι βαριά, όχι μεγάλες μερίδες. Προτίμησε πικάντικα φαγητά να "τραβάνε" λίίίγο κρασάκι παραπάνω που σε χαλαρώνει.
Συγκεκριμένα εδώ έχουμε το απόλυτο γλυκό, τούρτα βέβαια, για τον Βαλεντίνο φυσικά! Σοκολάτα, τι άλλο;;; Εύκολη και γρήγορη συνταγή σε περίπτωση που δεν το'χεις με την κουζίνα, με εναλλακτικές που θα σου λύσουν τα χέρια!
Υλικά
3 έτοιμα παντεσπάνια σοκολάτας
500 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη κοσκινισμένη
1 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
1 βανιλίνη ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλ. κονιάκ ή ρούμι ή ουίσκι
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Γλάσσο 200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
1 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μαζί με την άχνη, το κακάο και την βανιλίνη. Σε έναν δίσκο ακουμπάς το πρώτο παντεσπάνι, με ένα πινέλο το ραντίζεις με το ποτό που επέλεξες. Βάζεις την μισή σαντιγί, και τα μισά καρύδια. Από πάνω βάζεις το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζεις ελαφρά να μην κουνιέται και επαναλαμβάνεις την διαδικασία! Τέλος βάζεις και το τρίτο παντεσπάνι, ραντίζεις κι εδώ. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την σοκολατένια γκανάζ, ως εξής: ψιλοκόβεις πολύ καλά την κουβερτούρα, την βάζεις μέσα σ'ένα μπολ μαζί με τη μαργαρίνη, ζεσταίνεις το γάλα σε πολύ χαμηλή φωτιά (το γάλα καίγεται πολύ εύκολα και μυρίζει άσχημα μετά). Περιχύνεις την σοκολάτα με το ζεστό γάλα και ανακατεύεις συνεχώς με μια μαρίζ έντονα και απαλά να μην κάνει φουσκάλες και να ομογενοποιηθεί! Συνεχίζεις το ανακάτεμα 1-2' να πέσει η θερμοκρασία και περιχύνεις την τούρτα. Αφήνεις να κρυώσει και στολίζεις όπως θέλεις.
ΤΙΡ
Εδώ έλιωσα λευκή και μαύρη κουβερτούρα. Την άπλωσα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και την άφησα εκτός ψυγείου να παγώσει. Μετά την έσπασα σε ακανόνιστα σχήματα. Επίσης έτριψα λευκή σοκολάτα και έβαλα για χρώμα τρούφα. Τα μπισκότα τα κόλλησα όσο η σοκολάτα ήταν υγρή. Κόλλησαν ακαριαία. Η κορδέλα είναι διακοσμητική και όχι για να τα συγκρατεί!
*Μπορείς να βάλεις κεράσια ή βύσσινα κονσέρβα, και να προσθέσεις μερικά και μέσα στην τούρτα μαζί με τα καρύδια, όμως όχι ολόκληρα! Ακόμη βάλε έτοιμα σοκολατάκια με ποτό που ταιριάζουν πολύ, ρίξε επιμελώς 3-4 στην επιφάνεια και σπάσε 1-2. Βάλε μόνο τρούφα ή και τίποτα. Πάνω στη μαύρη γκανάζ, λιώσε σταγόνες λευκής σοκολάτας στο ειδικό σακουλάκι, που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ, κάνε μία μικρή τρυπούλα και γράψε ένα απλό "σ'αγαπώ".
*Αν δεν θέλεις τοοοση σοκολάτα απλώς μην βάζεις κακάο!
Ότι κι αν επιλέξεις σίγουρα η κίνησή σου αυτή θα αρέσει, και θα εντυπωσιάσεις με τα πλούσια αρώματα και τις δυνατές γεύσεις! Happy Valentine's Day ερωτευμένοι αυτού του... blog!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου