Κέικ με ταχίνι, ότι πρέπει για το νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής!
Υλικά (μακρόστενη φόρμα κέικ)
230 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. ταχίνι
80 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
1κ.γλ. κανέλλα
70 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
50 γρ. σταφίδες
Εκτέλεση
Μούλιασε για 5' τις σταφίδες στο κονιάκ. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάλε το λάδι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ χωρίς τις σταφίδες και το ταχίνι. Ανακάτεψε πολύ καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και να αναμειχθούν καλά τα υλικά.Σε άλλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά. Βάλε το μείγμα με τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρεις έναν παχύρευστο χυλό. Ρίξε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνεις για 30-40 λεπτά. Τσεκάρεις στο κέντρο του κέικ με οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου